Beskrivelser og opplevelser med Vorstehhund Strihåret

Beskrivelse av Vorstehhund Strihåret

Strihåret vorstehhund er en tysk hunderase som er kjent for sin allsidighet og dyktighet som jakthund. Rasen har en robust kroppsbygning og en strihåret pels som gir god beskyttelse i ulendt terreng og under alle værforhold.

Disse hundene er kjent for sin intelligens og hengivenhet til sin eier, noe som gjør dem til gode følgesvenner og familiehunder. De har også en høy arbeidskapasitet og kan brukes til en rekke oppgaver, inkludert jakt, sporarbeid, agility, og redningsarbeid.

Strihåret vorstehhund har et sterkt behov for å være aktiv og trenger derfor mye mosjon og mental stimulering. De trives best med en aktiv eier som kan gi dem tilstrekkelig trening og oppgaver å løse.

Når det kommer til temperament, er disse hundene generelt vennlige og imøtekommende, men kan være reservert ovenfor fremmede. De har også et sterkt jaktinstinkt, og kan derfor være utfordrende å ha sammen med mindre dyr.

Alt i alt er strihåret vorstehhund en allsidig og intelligent hunderase som passer godt for aktive eiere som er villige til å gi dem den treningen og stimuleringen de trenger.

Bilder av Vorstehhund-Striharet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8465. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3712. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8467. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3713. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8463. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3707. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8695. Valpen Saga.
Eier Svein Braathen Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8471. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8468. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8473. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3705. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8464. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3708. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3706. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8466. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3711. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8469. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3710. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 3709. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8472. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 8470.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund-Striharet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund-Striharet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Vorstehhund-Striharet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 098

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Sort,brun,grå med hvite kombinasjoner

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stri,grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye