Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Toy Fox Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Toy Fox Terrier er en liten og livlig hunderase med en stor personlighet. Til tross for sin lille størrelse er de fulle av energi, intelligens og mot. Disse hundene er kjent for sin vennlige natur og er flotte følgesvenner for enkeltpersoner og familier. Toy Fox Terrier er også dyktige i hundesport og lydighet. Med sin søte og kompakte størrelse er de ideelle for de som ønsker en aktiv og engasjerende hund i en mindre pakke.

Toy Fox Terrier er en liten, energisk og intelligent hunderase som har blitt avlet frem for å være en livlig følgesvenn. Selv om de er små i størrelse, er de fulle av personlighet og har et stort hjerte. 

Utseende: 
Toy Fox Terrier er en kompakt og muskuløs hund med en kvadratisk kroppsbygning. De har et karakteristisk terrier-utseende med en skarp og intelligent uttrykk i øynene. Hodet er proporsjonalt med kroppen, og snuten er kort og kileformet. Ørene er stående eller oppreist, og de legger til deres våkne og livlige utseende. Halen er høyt ansatt og bæres ofte oppreist. Pelsen er kort, glatt og glansfull, og de kommer i forskjellige fargevarianter, inkludert hvit, sort, tan og kombinasjoner av disse fargene.

Personlighet og temperament:
Toy Fox Terrier er kjent for sin energiske og livlige natur. De er fulle av liv og entusiasme, og elsker å være i sentrum av oppmerksomheten. Til tross for sin lille størrelse har de et stort hjerte og er dedikert til sine eiere. De er sosiale hunder som trives i familiemiljøer og er vanligvis gode med barn og andre kjæledyr når de er riktig sosialisert fra en tidlig alder. Toy Fox Terrier er også intelligente og lærevillige, noe som gjør dem til gode kandidater for lydighetstrening og andre typer hundesporter.

Aktivitetsnivå og trening:
Selv om Toy Fox Terrier er en liten rase, har de et moderat aktivitetsnivå og trenger regelmessig mosjon for å holde seg sunne og lykkelige. Korte turer og lek i hagen kan tilfredsstille deres behov, og de kan også dra nytte av aktiviteter som agility eller hundesport som kanalisere deres energi og intellektuelle stimulering. Mentalt utfordrende leker og oppgaver kan også være en flott måte å holde dem engasjert og mentalt stimulert.

Pelsstell:
Pelsen til Toy Fox Terrier er kort og krever minimal pleie. En ukentlig børsting for å fjerne løs pels og opprettholde en sunn hud og pels er vanligvis tilstrekkelig. De røyter i liten grad og er generelt ansett som en hypoallergenisk rase, noe som kan være en fordel for personer med allergier.

Helse:
Toy Fox Terrier er generelt en sunn rase, men som alle raser kan de være utsatt for visse helseproblemer. Noen av de vanligste lidelsene inkluderer patellaluksasjon (utglidning av kneskålen), allergier, hjerteproblemer og øyeproblemer. Det er viktig å velge en valp fra en ansvarlig oppdretter som foretar nødvendige helseundersøkelser på foreldrene for å redusere risikoen for genetiske problemer.


Toy Fox Terrier er en livlig, intelligent og hengiven hunderase som passer godt som en selskapshund for enkeltpersoner eller familier som ønsker en aktiv følgesvenn. Deres kompakte størrelse gjør dem egnet for både leilighetsliv og livet på landet, så lenge de får tilstrekkelig mosjon og stimulering. Med riktig trening, sosialisering og kjærlig omsorg kan Toy Fox Terrier bli en trofast og kjærlig følgesvenn for mange år fremover.

Historikk for Toy Fox Terrier

Toy Fox Terrier har sitt opphav i USA, der rasen ble utviklet som en miniatyrversjon av Smooth Fox Terrier på 1930-tallet. Oppdrettere i USA ønsket å skape en mindre versjon av den populære terrier-rasen for å tilfredsstille etterspørselen etter mindre hunder som egnet seg som selskapshunder. De krysset Smooth Fox Terrier med mindre raser som Chihuahua, Manchester Terrier og italiensk Greyhound for å oppnå ønsket størrelse og egenskaper.

Gjennom selektiv avl og nøye utvelgelse ble Toy Fox Terrier gradvis formet til en egen rasestandard. Rasen ble anerkjent av United Kennel Club (UKC) i 1936 som "Amerikansk Toy Terrier". I 2003 ble rasen også anerkjent av American Kennel Club (AKC) under navnet "Toy Fox Terrier". Dette anerkjennelsesprosessen bidro til å øke populariteten og anseelsen til Toy Fox Terrier som en hunderase.

Mer om Toy Fox Terrier:

Størrelse:

Toy

Vekt (kg):

Hann: 3.5 - 5.5 kg
Tispe: 3.5 - 5.5 kg

Høyde (cm):

Hann: 24 - 30 cm
Tispe: 24 - 30 cm

Farge(r):

Svart og hvit, brun og hvit, og tri-color

Pelslengde:

Kort

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Toy

Bilder av Toy Fox Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Toy Fox Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Toy Fox Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.