Vorstehhund Strihåret

Vorstehhund Strihåret

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Vorstehhund Strihåret.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Vorstehhund strihåret eller strihåret vorsteh er en av fire tyske vorstehhunder.

Den strihårete vorstehren er en jakthund og den ser også sånn ut. Den er energisk, lojal og kjærlig. Meget viljesterk men også stabil og fornuftig.
Den ble utviklet og avlet frem i Tyskland på 1800-tallet og resultatet har blitt en super jakthund som utmerket seg i stand og apport. Den har en stri, vannavstøtende pels som beskytter hunden når den jakter. Den har også en kraftig kjeve med saksebitt som er perfekt for å hente vilt.
Jaktinstinktet deres slår tidlig ut, så ved syv ukers alderen begynner de å vise stand instinktet. De liksom "fryser" (står stille) på stedet. En uke etter begynner de å spore og følge spor. Ved ni ukers alderen værer de i luften. De "fryser" med nesen i luften.
Et av rasens mest sjarmerende trekk, er ansiktet. De har fått kjælenavnet "den stygge hunden" men de er ikke stygge. De ser bare litt rufsete og rampete ut med hårene som stikker ut til alle kanter i ansiktet.
De er intelligente og enkle å trene, men de lar seg ikke kue. De har en sterk personlighet og er viljesterke. Er man konsekvent, vil de alltid prøve å glede eieren.
Sosialiserer man denne hunden ved tidlig alder, blir den en flott familiehund.
Vorstehhunden er nok ikke i utgangspunktet en typisk leilighetshund, men får den nok trim som sykkelturer eller joggeturer ute i marka, kan den egentlig bo hvor som helst.
Hvis du liker å ligge på sofaen og se tv på kveldene og i helgene, så ikke skaff deg vorsteh. Liker du å være ute på jakt eller finne på ting innen hundesport, så kan den strihårete vorstehren være en super kamerat. Den liker å bære kløv og den er også velegnet som trekkhund. Med andre ord er det en allsig hund.
Den røyter, så litt børsting må til. Ellers er dette en frisk hunderase som har en høy levealder.
 

 

Historikk for Vorstehhund Strihåret

Opprinnelsesland er Tyskland

Mer om Vorstehhund Strihåret:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 098

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: ca.30 kg
Tispe: ca.30kg

Høyde (cm):

Hann: 62-66 cm
Tispe: 58-63 cm

Farge(r):

Sort,brun,grå med hvite kombinasjoner

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Stri,grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typisk (inst...

Bilder av Vorstehhund Strihåret

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Vorstehhund Strihåret, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Vorstehhund Strihåret kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.