Beskrivelser og opplevelser med Miniature American Shepherd

Beskrivelse av Miniature American Shepherd

Miniature American Shepherd er en hunderase som er kjent for å være en mindre versjon av den amerikanske hyrdehunden. Rasen er relativt ny og ble først anerkjent av American Kennel Club i 2015. Miniature American Shepherd er en intelligent, energisk og lojal hund som trives med aktiviteter og oppmerksomhet fra sine eiere.

Miniature American Shepherd har en tett og dobbel pels som kan være enten lang eller middels lang. Pelsen kommer i forskjellige farger og mønstre, inkludert sort, blå merle, rød og tricolor. Hunden har også karakteristiske trekantede ører og et vennlig ansikt.

Som en hyrdehund, har Miniature American Shepherd en sterk vilje og et ønske om å arbeide. De er flinke til å lære nye triks og kommandoer, og de trives med å ha en jobb å gjøre. Rasen kan være ganske aktiv og trenger daglig mosjon og mental stimulering for å være lykkelig og sunn.

Miniature American Shepherd kan være en flott følgesvenn for aktive eiere og familier som er villige til å gi dem den oppmerksomheten og treningen de trenger. Med riktig trening og sosialisering kan Miniature American Shepherd være en lydig og pålitelig hund som vil være lojal og hengiven mot sine eiere.

Bilder av Miniature-American-Shepherd

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Miniature-American-Shepherd, nr 8733. Miniature american shepherd - kopirettighet Wikimedia.org

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Miniature-American-Shepherd, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Miniature-American-Shepherd kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Miniature-American-Shepherd:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 367

Størrelse:

Medium

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 35,5 - 46 cm
Tispe: 33 - 43,5cm

Farge(r):

solid rød eller sort, samt rød eller blå merle

Pels:

Pelsen skal være moderat, med middels tekstur og lengde. Grad av underull varierer i mengde og kan variere etter klima. Pelsen kan trimmes på ører, poter, bakside haser, bryst og hale, men MAS skal ellers vises med naturlig pels.

Pelsstell:

Jevnlig børsting spesielt i røyteperioder må påreg

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Medium