Beskrivelser og opplevelser med Plott Hound

Beskrivelse av Plott Hound

Plott Hound er en amerikansk hunderase som er kjent for å være en ivrig jakthund med en god luktesans. Rasen stammer opprinnelig fra North Carolina, der den ble utviklet av Brødrene Plott, som ønsket en hund som var spesielt egnet for jakt på puma og bjørn.

Plott Hound har en muskuløs kropp og en kort, tett pels som kan være farget i forskjellige nyanser av brunt, sort eller gulaktig. Den har også lange ører som henger ned og en lang hale som er ganske tykk ved roten og smalner mot tuppen.

Plott Hound er en energisk og modig hund som krever mye mosjon og mentale utfordringer for å trives. Den er også en lojal og hengiven familiehund som kan være en god vokter og følgesvenn.

Som jakthund er Plott Hound kjent for å være dyktig på å spore og jage ville dyr, og den kan være særlig nyttig for jakt på bjørn, puma og villsvin. Den har en utmerket luktesans og kan følge en lukt over store avstander.

Plott Hound kan være en krevende hund å trene på grunn av sin sterke vilje og uavhengige natur, men med riktig trening og sosialisering kan den bli en lydig og pålitelig følgesvenn.

Bilder av Plott-Hound

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Plott-Hound, nr 7683. Bilde av Plott-Hound, nr 7691. Bilde av Plott-Hound, nr 7689. Bilde av Plott-Hound, nr 7694. Bilde av Plott-Hound, nr 7685. Bilde av Plott-Hound, nr 7692. Bilde av Plott-Hound, nr 7687. Bilde av Plott-Hound, nr 7684. Bilde av Plott-Hound, nr 7682. Bilde av Plott-Hound, nr 7690. Bilde av Plott-Hound, nr 7693. Bilde av Plott-Hound, nr 7688.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Plott-Hound, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Plott-Hound kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Plott-Hound:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18-25 kg
Tispe: 18-25 kg

Høyde (cm):

Hann: 50 til 71 cm
Tispe: 50 til 71 cm

Farge(r):

Spettet, stripete av grå, svart,gul,rød,tan,brun, skifer grå,blå

Pelslengde:

Kort til middels

Pels:

Glatt, skinnende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv