Beskrivelser og opplevelser med Welsh Corgi Cardigan

Beskrivelse av Welsh Corgi Cardigan

Welsh Corgi Cardigan er en liten hunderase som opprinnelig kommer fra Wales. Den er kjent for sin korte og tette pels, som vanligvis er rød, sable, brindle eller sort med hvite markeringer på beina, brystet og halsen.

Corgi Cardigan har et kjent særtrekk med sine korte bein i forhold til sin kroppslengde, som gir den et unikt utseende. Den har også et bredt hode med oppreiste ører og en kort snute, som gir den et intelligent og nysgjerrig uttrykk.

Disse hundene er kjent for å være veldig intelligente og lærevillige, og er ofte brukt som arbeidshunder, spesielt på gårder. De er også populære som familiehunder på grunn av deres vennlige og kjærlige personlighet.

Selv om de er små, er Corgi Cardigan aktive og trenger daglig mosjon og aktiviteter for å være lykkelige og sunne. De er også kjent for å være gode voktere og vil varsle om noen kommer nær huset eller eiendommen.

I tillegg til sin søte og sjarmerende personlighet, er Welsh Corgi Cardigan en robust hunderase med god helse og lang levetid.

Bilder av Welsh-Corgi-Cardigan

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 599. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 606. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 608. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 601. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 596. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 609. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 604. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 607. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 595. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 610. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 603. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 602. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 597.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Welsh-Corgi-Cardigan, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Welsh-Corgi-Cardigan kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Welsh-Corgi-Cardigan:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 038

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 13 - 19 kg
Tispe: 11 - 17 kg

Høyde (cm):

Hann: ca.30 cm
Tispe: ca.30 cm

Farge(r):

Alle farger med eller uten hvite tegninger

Pelslengde:

Kort til middels lang

Pels:

Glatt,hard, rett, myk underpels

Pelsstell:

Svært mye

Allergi:

Middels

Aktivitet:

Mye