Beskrivelser og opplevelser med Dogo Guatemalteco

Beskrivelse av Dogo Guatemalteco

Dogo Guatemalteco, også kjent som Guatemalansk Mastiff, er en hunderase som stammer fra Guatemala. Denne imponerende hunden har en kraftig og muskuløs kropp, med en bred brystkasse og kraftige ben som gjør den svært atletisk og egnet for en rekke oppgaver.

Dogo Guatemalteco har en kort, tett pels som kommer i forskjellige farger, inkludert hvit, beige, brun og sort. Den har et bredt hode med sterke kjever, og en kort og bred snute. Øynene er mørke og ovale, og gir en intens uttrykk.

Denne hunderasen er kjent for å være lojal og beskyttende mot sin familie, og er en utmerket vakthund. Dogo Guatemalteco har også et sterkt jaktinstinkt, og har blitt brukt som en jakthund på store dyr som puma og jaguar i sin hjemland.

Dogo Guatemalteco krever mye trening og aktivitet, på grunn av dens høye energinivå og atletiske kropp. De trenger også mye sosialisering og trening for å bli godt tilpasset til en familiehund. På grunn av deres størrelse og beskyttende natur, er det viktig at eieren har erfaring med hunder og kan håndtere en så stor og kraftig rase.

Bilder av Dogo-Guatemalteco

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dogo-Guatemalteco, nr 7201. Bilde av Dogo-Guatemalteco, nr 7200. Bilde av Dogo-Guatemalteco, nr 7199.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dogo-Guatemalteco, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dogo-Guatemalteco kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Dogo-Guatemalteco:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 25-36 kg
Tispe: 25-36 kg

Høyde (cm):

Hann: 56-61 cm
Tispe: 56-61 cm

Farge(r):

Hvit med sorte tegnigner rundt øyner eller hode.

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel