Beskrivelser og opplevelser med Dakotah Shepherd

Beskrivelse av Dakotah Shepherd

Dakotah Shepherd er en relativt ny hunderase som stammer fra USA, og den er en krysning mellom tysk shepherd og coyote. Denne hybridrasen ble utviklet i South Dakota på 2000-tallet, og den er fortsatt relativt sjelden utenfor USA.

Dakotah Shepherd er en stor og muskuløs hund, med en vekt på rundt 30-45 kg og en skulderhøyde på ca. 60-70 cm. Den har en kraftig og atletisk kropp, med en lang og tykk pels som kommer i farger som svart, grå, brun og rødbrun. Pelsen er vanligvis tett og rett, og den krever moderat vedlikehold.

Som en hybridrasse har Dakotah Shepherd en rekke egenskaper som er typiske for både tyske shepherd og coyote. Den er intelligent, lydig og arbeidsvillig som tysk shepherd, og den har også coyotens utholdenhet og naturlige instinkter. Dette gjør Dakotah Shepherd til en allsidig hund som kan brukes til en rekke oppgaver, inkludert vakthund, sporhund og familiehund.

Dakotah Shepherd har en naturlig forsvarsmekanisme og kan være mistenksom overfor fremmede, men med riktig sosialisering kan den være vennlig og hengiven mot familien sin. Den trenger mye mosjon og mental stimulering for å være lykkelig og sunn, og den vil trives best i et hjem med en aktiv livsstil. Samtidig er Dakotah Shepherd kjent for å være en god familiehund som er lojal og beskyttende mot sine mennesker.

Bilder av Dakotah-Shepherd

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7127. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7128. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7123. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7124. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7129. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7125. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 7126.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Dakotah-Shepherd, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Dakotah-Shepherd kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Dakotah-Shepherd:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-23 kg
Tispe: 16-23 kg

Høyde (cm):

Hann: 43-54 cm
Tispe: 43-54 cm

Farge(r):

Sort og tan eller nyanser av Sable

Pelslengde:

Kort/halvlangt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel