Beskrivelser og opplevelser med Cursinu

Beskrivelse av Cursinu

Cursinu er en hunderase som oppsto på øya Korsika, som ligger i Middelhavet utenfor kysten av Italia og Frankrike. Rasen har en lang historie på øya, og den har blitt brukt som en allsidig arbeidshund for bønder og jegere.

Cursinu er en middels stor hund som vanligvis veier mellom 20 og 30 kilo og kan måle mellom 45 og 65 centimeter på skulderhøyde. Rasen har en kraftig og muskuløs kropp med kort, tett pels som vanligvis kommer i farger som fawn, rød eller grå.

Disse hundene har en sterk personlighet og er kjent for å være lojale og intelligente. De er også veldig utholdende og har et naturlig jaktinstinkt, noe som gjør dem til gode jegere. Cursinu har også blitt brukt som vakthund og beskyttelse av hjem og familie.

Som alle hunderaser krever Cursinu regelmessig trening og sosialisering for å trives og holde seg sunne og lykkelige. De er vanligvis en sunn rase med få helseproblemer, men de kan være utsatt for noen få arvelige sykdommer, som hoftedysplasi og epilepsi.

Alt i alt er Cursinu en interessant og allsidig hunderase som kan være et godt valg for de som leter etter en lojal og hardtarbeidende følgesvenn.

Bilder av Cursinu

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cursinu, nr 7119. Bilde av Cursinu, nr 7116. Bilde av Cursinu, nr 7118. Bilde av Cursinu, nr 7117. Bilde av Cursinu, nr 7110. Bilde av Cursinu, nr 7121. Bilde av Cursinu, nr 7115. Bilde av Cursinu, nr 7111. Bilde av Cursinu, nr 7112. Bilde av Cursinu, nr 7114. Bilde av Cursinu, nr 7113. Bilde av Cursinu, nr 7120.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cursinu, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cursinu kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Cursinu:

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 46 - 58 cm
Tispe: 46 - 55 cm

Farge(r):

Fawn, sort og tan eller brune, me hvite tegninger

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye