Beskrivelser og opplevelser med Cierny Sery

Beskrivelse av Cierny Sery

Cierny Sery er en hunderase som har sin opprinnelse i Slovakia. Den er også kjent som Slovakisk Sort Hund eller Slovakisk Sort Terrier. Rasen er relativt ny og ble avlet frem på 1900-tallet ved å krysse ulike terriere og pinschere.

Cierny Sery er en liten hund med en kompakt og muskuløs kropp. Den har korte, glatte og blanke svarte pels som gir den et elegant utseende. Hunden har også karakteristiske trekantede ører som står oppreist.

Rasen er en aktiv og livlig hund som krever mye mosjon og stimulering. Den trives godt i familier, men kan være reservert mot fremmede. Cierny Sery er intelligent og lærevillig, og kan derfor være en god hund å trene.

Som en terrier er Cierny Sery også kjent for å være en god jakthund. Den har en sterk jaktinstinkt og vil gjerne løpe etter små dyr som mus og kaniner. Rasen har også vist seg å være en god vakthund, og vil varsle om uventede besøk.

Cierny Sery er en hunderase som egner seg godt for aktive familier som kan gi den den mosjonen og oppmerksomheten den trenger. Den er en lojal og kjærlig hund som vil bli en god følgesvenn for den rette eieren.

Bilder av Cierny-Sery

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Cierny-Sery, nr 7092. Bilde av Cierny-Sery, nr 7094. Bilde av Cierny-Sery, nr 7093. Bilde av Cierny-Sery, nr 7088. Bilde av Cierny-Sery, nr 7090. Bilde av Cierny-Sery, nr 7089. Bilde av Cierny-Sery, nr 7091. Bilde av Cierny-Sery, nr 7087. Bilde av Cierny-Sery, nr 7095.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Cierny-Sery, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Cierny-Sery kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Cierny-Sery:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 25 - 30 kg
Tispe: 20 - 25 kg

Høyde (cm):

Hann: 59-67 cm
Tispe: 56-62 cm

Farge(r):

Svart.Tillatt med svarte eller brune tegninger.

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel