Beskrivelser og opplevelser med Chortaj

Beskrivelse av Chortaj

Chortaj er en hunderase som opprinnelig kommer fra Sentral-Asia og er kjent for å være en utmerket jakthund. Disse hundene er store og muskuløse med en høyde på rundt 65-75 cm og en vekt på omtrent 40-60 kg.

Chortaj har en kort, tett pels som kommer i en rekke forskjellige farger, inkludert grå, svart, rød og hvit. De har også en karakteristisk, langstrakt snute med store, mørke øyne og hengende ører.

Disse hundene er kjent for sin høye intelligens og utholdenhet, og de er spesielt flinke til å jage byttedyr som antiloper og hjort. Chortaj er også kjent for å være lojale og hengivne overfor sin eier og kan være gode vakthunder.

Det er imidlertid viktig å merke seg at Chortaj har en tendens til å være dominante og kan være utfordrende å trene for en uerfaren eier. De trenger en erfaren og konsekvent trener som kan sette klare grenser og gi dem mye mental og fysisk stimulering.

Alt i alt er Chortaj en vakker og imponerende hunderase som er vel verdt å vurdere for de som er interessert i en aktiv og utfordrende hund.

Bilder av Chortaj

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Chortaj, nr 7080. Bilde av Chortaj, nr 7081. Bilde av Chortaj, nr 7086. Bilde av Chortaj, nr 7072. Bilde av Chortaj, nr 7077. Bilde av Chortaj, nr 7083. Bilde av Chortaj, nr 7085. Bilde av Chortaj, nr 7075. Bilde av Chortaj, nr 7082. Bilde av Chortaj, nr 7079. Bilde av Chortaj, nr 7078. Bilde av Chortaj, nr 7084. Bilde av Chortaj, nr 7074. Bilde av Chortaj, nr 7073. Bilde av Chortaj, nr 7076.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Chortaj, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Chortaj kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Chortaj:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20 - 33 kg
Tispe: 20 - 33 kg

Høyde (cm):

Hann: 65 - 75 cm
Tispe: 61 -71 cm

Farge(r):

Lys eller ensfarget, ikke hel hvit.Tofarget og tricolor

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt og stiv

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ...