Beskrivelser og opplevelser med Carpathian Sheepdog

Beskrivelse av Carpathian Sheepdog

Carpathian Sheepdog, også kjent som Carpatin, er en stor og kraftig hunderase med opprinnelse i Karpatene i Romania. Rasen har blitt avlet i århundrer for å vokte sauer og annet husdyr i de tøffe fjellområdene.

Disse hundene har en imponerende størrelse, med en gjennomsnittlig høyde på mellom 65 og 75 centimeter og en vekt på mellom 45 og 80 kilo. De har en kraftig kroppsbygning og en tykk pels som beskytter dem mot de kalde og fuktige forholdene i fjellene.

Carpathian Sheepdog er en lojal og beskyttende hund som er svært dedikert til å beskytte flokken sin og eieren sin. De er modige og selvstendige hunder som krever en erfaren eier som kan håndtere deres sterke vilje og dominante natur.

Som en gjeterhund, har Carpathian Sheepdog en naturlig tendens til å være territorial og kan være reservert overfor fremmede. Tidlig sosialisering og trening er viktig for å hjelpe dem å bli trygge og vennlige mot mennesker og andre dyr.

Carpathian Sheepdog er ikke en hund for alle, men for de som har erfaring med store, dominante hunder og som har behov for en lojal og beskyttende vokter av husdyr, kan denne rasen være en fantastisk følgesvenn.

Bilder av Carpathian-Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 7000. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6988. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6991. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6998. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6989. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6997. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6994. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6995. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6999. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6992. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6996. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6993. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 6990.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Carpathian-Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Carpathian-Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Carpathian-Sheepdog:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: ca. 45 kg
Tispe: ca. 45 kg

Høyde (cm):

Hann: 64 - 74cm
Tispe: 58 - 66 cm

Farge(r):

Sobel med svart (ulvegrå) i forskjellige farger

Pelslengde:

Langt

Pels:

Hard, tett og rett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye