Beskrivelser og opplevelser med Alabai

Beskrivelse av Alabai

Alabai er en stor og kraftig hunderase som har sitt opphav fra Sentral-Asia. Disse hundene er også kjent som Central Asian Shepherds eller Ovcharka. Alabai er en utmerket vakthund som er anerkjent for å beskytte sin familie og eiendom med stor lojalitet og mot.

Alabai-hunder kan veie opptil 70 kg og ha en høyde på opptil 80 cm. De har en sterk, muskuløs kropp og en bred skalle med store, brune øyne. Pelsen deres er kort og tett, og kan komme i ulike farger som hvit, sort, grå og fawn.

Disse hundene krever mye trening og sosialisering for å bli lydige og vennlige mot fremmede. Alabai har en selvstendig og sterk vilje, så det er viktig å starte treningen tidlig og være konsekvent i opplæringen. De er også kjent for å være svært intelligente og tilpasningsdyktige.

Alabai-hunder er perfekte for folk som er villige til å investere tid og innsats i å trene og sosialisere dem ordentlig. De vil være lojale og beskyttende følgesvenner som vil gi mye kjærlighet og glede til sine eiere.

Bilder av Alabai

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Alabai, nr 5170. Bilde av Alabai, nr 5167. Bilde av Alabai, nr 5174. Bilde av Alabai, nr 5166. Bilde av Alabai, nr 5173. Bilde av Alabai, nr 5178. Bilde av Alabai, nr 5176. Bilde av Alabai, nr 5165. Bilde av Alabai, nr 5169. Bilde av Alabai, nr 5168. Bilde av Alabai, nr 5171. Bilde av Alabai, nr 5164. Bilde av Alabai, nr 5177. Bilde av Alabai, nr 5175. Bilde av Alabai, nr 5179. Bilde av Alabai, nr 5180. Bilde av Alabai, nr 5172.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Alabai, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Alabai kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Alabai:

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 42-70kg
Tispe: 42-70kg

Høyde (cm):

Hann: Fra 65cm
Tispe: Fra 60cm

Farge(r):

Alle men ikke lever eller blå

Pels:

Grov med underull

Pelsstell:

Endel

Aktivitet:

Mye