Beskrivelser og opplevelser med Whippet

Beskrivelse av Whippet

Whippet er en mellomstor hunderase som tilhører gruppen av mynde- og vintenhunder. Rasen stammer fra England, der den ble utviklet på 1800-tallet ved å krysse Greyhound med mindre terriere og andre hunderaser.

Whippet er kjent for sin elegante og slanke kroppsbygning, som gjør den til en rask og smidig løpehund. Den har en dyp brystkasse og lange, muskuløse ben som gir den god akselerasjon og toppfart. Rasen har også en kort, glatt pels som kommer i mange forskjellige farger og mønstre.

Whippet er en intelligent og hengiven hund som trives godt i familien sin. Den er vanligvis vennlig mot mennesker og andre dyr, og har en mild og rolig natur. Whippet er også en god lydhund og kan lære mange triks og kommandoer.

På grunn av sin høye hastighet og styrke, blir Whippet ofte brukt til hundesport som lure coursing og racing. Samtidig er den også en utmerket familiehund og kan trives like godt som en kjæledyr i hjemmet.

Bilder av Whippet

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Whippet, nr 3579. Bilde av Whippet, nr 3572. Bilde av Whippet, nr 8090. Bilde av Whippet, nr 8098. Bilde av Whippet, nr 8101. Bilde av Whippet, nr 8092. Bilde av Whippet, nr 8102. Bilde av Whippet, nr 3578. Bilde av Whippet, nr 8093. Bilde av Whippet, nr 8104. Bilde av Whippet, nr 3573. Bilde av Whippet, nr 8095. Bilde av Whippet, nr 8099. Bilde av Whippet, nr 8096. Bilde av Whippet, nr 8103. Bilde av Whippet, nr 3571. Bilde av Whippet, nr 3577. Bilde av Whippet, nr 8097. Bilde av Whippet, nr 3574. Bilde av Whippet, nr 3575. Bilde av Whippet, nr 3576. Bilde av Whippet, nr 8094. Bilde av Whippet, nr 8100. Bilde av Whippet, nr 8091.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Whippet, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Whippet kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Whippet:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 162

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 9-18kg
Tispe: 9-18kg

Høyde (cm):

Hann: 47-51cm
Tispe: 44-47cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Flyball
...banen kort fortalt er flyball en hurtigløpskonkurranse som omhandler fire høydehindre (h&os...
Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 0...
Hundeveddelop
...hundeveddeløp er en svært fartsfull form for hundesport, der hunder jager en kunstig hare (lokkehare) som t...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt ...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, er...