Beskrivelser og opplevelser med Tibetansk Terrier

Beskrivelse av Tibetansk Terrier

Tibetansk Terrier er en hunderase som opprinnelig kommer fra Tibet og var tidligere kjent som "Lhasa Terrier". Disse hundene er kjent for å være intelligente, lojale og lekne, og er ofte ansett som gode følgesvenner.

Tibetanske Terriere er små til mellomstore hunder, vanligvis mellom 30-40 cm i høyden og veier vanligvis mellom 4-7 kg. De har en lang, tykk pels som kommer i forskjellige farger, inkludert hvit, sort, gylden og grå.

Pelsen til Tibetansk Terrier krever regelmessig stell for å unngå floker og tover. De har også en tendens til å kaste mye pels, spesielt om våren og høsten.

Disse hundene er kjent for å være energiske og lekne, og trenger regelmessig mosjon og stimulering. De er også svært intelligente og kan lære å utføre en rekke triks og oppgaver.

Tibetansk Terrier er generelt sunne hunder, men kan være utsatt for noen helseproblemer, inkludert øyeproblemer, hofteleddsdysplasi og patellaluksasjon.

Samlet sett er Tibetansk Terrier en flott følgesvenn for aktive og engasjerte eiere som er villige til å gi dem riktig trening, stell og omsorg.

Bilder av Tibetansk-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4249. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4255. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7951. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7957. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4250. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7958. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7949. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4258. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7948. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4252. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4259. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7956. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7950. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4248. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4257. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4251. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4256. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4253. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7955. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7952. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7953. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 7954. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4254.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tibetansk-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tibetansk-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tibetansk-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 209

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 8 –14 kg
Tispe: 8 – 11kg

Høyde (cm):

Hann: 36 - 41cm
Tispe: 32 - 37cm

Farge(r):

Hvit, gylden, kremfarget, grå eller røkfarget, sort. To- eller trefarget. Alle farger tillatt unntatt sjokolade eller leverfarget.

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Fin rikelig dekkpels som er rett eller bølget

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel