Beskrivelser og opplevelser med Coton de Tulear

Beskrivelse av Coton de Tulear

Coton de Tulear er en liten hunderase som stammer fra byen Tulear på Madagaskar. Denne rasen er kjent for sin myke, hvite pels og sjarmerende personlighet. Coton de Tulear er en mellomstor hund som vanligvis veier mellom 4 og 7 kilo, og har en skulderhøyde på mellom 25 og 30 centimeter.

Denne rasen er svært sosial og elsker å være i nærheten av mennesker. De er også gode med barn og andre kjæledyr. Coton de Tulear har en moderat energinivå, og vil derfor ikke kreve lange turer eller mye trening. Men de liker fortsatt å leke og være aktiv, og vil gjerne være med eierne sine på turer og utflukter.

Pelsen til Coton de Tulear er lang, myk og silkeaktig. Den er vanligvis hvit, men kan også ha flekker av grått eller brunaktig. Pelsen krever regelmessig stell for å unngå floker og tovinger, men shedding er minimal. Dette gjør rasen godt egnet for personer som lider av allergi.

Coton de Tulear er en intelligent og lærevillig hund, og kan være relativt enkel å trene. De er også veldig lydhøre og elsker å tilbringe tid med eierne sine. Samlet sett er Coton de Tulear en flott følgesvenn for de som ønsker en kjærlig og sjarmerende hund med minimalt med trening og vedlikehold.

Bilder av Coton-de-Tulear

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2282. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2294. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2283. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5689. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5687. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2286. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5695. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2279. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5694. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2284. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5696. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2292. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2289. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2291. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2288. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5691. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5692. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5688. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2290. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2281. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5690. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2287. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2295. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2293. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 2285. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 5693.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Coton-de-Tulear, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Coton-de-Tulear kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Coton-de-Tulear:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Selskapshunder  (Gruppe 9)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 283

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 9-13 kg
Tispe: 8-11 kg

Høyde (cm):

Hann: 25-30 cm
Tispe: 22-27 cm

Farge(r):

hvit-hvit med fargede partier

Pelslengde:

Mellom - til langhåret

Pels:

Bomullaktig

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Endel