Beskrivelser og opplevelser med Old English Sheepdog

Beskrivelse av Old English Sheepdog

Old English Sheepdog, også kjent som den gamle engelske gjeterhunden, er en stor, robust og muskuløs rase av hund. Denne hunden er kjent for sin lange, tette og ull-lignende pels, som kan være hvit, grå eller blå. Hunden har en velproporsjonert kropp, brede skuldre og en bred, avrundet snute.

Old English Sheepdog er en intelligent og energisk hund som krever mye mosjon og stimulering. De er kjærlige og lojale mot sine eiere, men kan være reserverte overfor fremmede. Som en gjeterhund har Old English Sheepdog en naturlig tendens til å vokte og beskytte, og kan derfor være en flott familiehund.

Old English Sheepdog har en lang historie som en arbeidshund og har blitt brukt til å gjete sauer i flere århundrer. I dag er de imidlertid like populære som kjæledyr og selskapshunder. Med sin morsomme personlighet og karakteristiske utseende er Old English Sheepdog en elsket hunderase over hele verden.

Bilder av Old-English-Sheepdog

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 328. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 324. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 322. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 326. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 327. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 320. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 325. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 332. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 331. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 334. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 329. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 330. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 319. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 333. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 323. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 321.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Old-English-Sheepdog, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Old-English-Sheepdog kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Old-English-Sheepdog:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 016

Størrelse:

stor

Vekt (kg):

Hann: 30-40 kg
Tispe: 30-40 kg

Høyde (cm):

Hann: mer enn 61cm
Tispe: mer enn 56cm

Farge(r):

grått, gråsprengt eller blått

Pelslengde:

Lang

Pels:

Rikelig, stri

Pelsstell:

4 timer pr uke må beregnes

Aktivitet:

stor