Beskrivelser og opplevelser med Engelsk Springer Spaniel

Beskrivelse av Engelsk Springer Spaniel

Engelsk Springer Spaniel er en mellomstor hunderase som oppsto i England på 1800-tallet. Rasen har et vennlig og sosialt temperament, og er kjent for sin intelligens og allsidighet.

Engelsk Springer Spaniel har en muskuløs og atletisk kropp, med lange ører og en fleksibel hale. Pelsen er mellomlang og tett, og kommer i en rekke farger, inkludert sort og hvit, lever og hvit, og trefarget.

Som en jakthund er Engelsk Springer Spaniel en allsidig rase som kan brukes til å jakte på fugl og småvilt, samt spore opp savnede personer. Rasen har en sterk jaktinstinkt og elsker å være utendørs, men den trives også godt som en familiehund og er kjent for å være svært hengiven og lojal.

Engelsk Springer Spaniel krever regelmessig mosjon og trening, samt tilstrekkelig sosialisering og stimulering for å trives. Rasen har et høyt energinivå og vil være lykkeligst når den har tilgang til en stor hage eller turer i skog og mark. På grunn av sitt intelligente og allsidige temperament, er Engelsk Springer Spaniel også populær som tjenestehund og terapihund.

Bilder av Engelsk-Springer-Spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5807. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5800. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2428. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2433. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5803. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2438. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2443. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5809. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2441. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2426. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5802. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5805. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2427. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5806. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2435. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2440. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 7985. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5801. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2432. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 7983. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 7984. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5810. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2434. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5804. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5811. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 7982. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2436. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 5808. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2431. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2437. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2439. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2430. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 2442.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Engelsk-Springer-Spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Engelsk-Springer-Spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Engelsk-Springer-Spaniel:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 125

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 23 - 25 kg
Tispe: 16 - 20 kg

Høyde (cm):

Hann: 46 - 51 cm
Tispe: 43 - 48 cm

Farge(r):

leverbrun og hvit, svart og hvit

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Lang og tett

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel welsh spr...