Beskrivelser og opplevelser med Spansk Støver

Beskrivelse av Spansk Støver

Spansk Støver er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Spania. Denne rasen er kjent for sin gode luktesans og evne til å spore opp byttedyr. Den er en typisk jakthund, men kan også være en god familiehund.

Spansk Støver har en muskuløs kropp med en kort, glatt pels som vanligvis er hvit med brune eller sorte flekker. Den har et markant hode med hengende ører og en lang hale. Høyden på en voksen hannhund er vanligvis mellom 48 og 57 cm, mens en voksen tispe er vanligvis mellom 45 og 53 cm høy.

Personlighetsmessig er Spansk Støver kjent for å være energisk, lojal og intelligent. Den er også kjent for å være en rolig og kjærlig hund, og kan være en god følgesvenn for både voksne og barn. På grunn av sin jakthundbakgrunn, kan denne rasen imidlertid være mer tilbøyelig til å løpe etter små dyr, så den bør holdes i bånd når den er ute på tur.

Spansk Støver trenger regelmessig mosjon og trening for å være lykkelig og sunn. De liker å løpe og utforske, så de er egnet for en aktiv familie som liker å tilbringe tid utendørs. På grunn av sin intelligens er de også lette å trene, og kan lære mange triks og lydighet.

Alt i alt er Spansk Støver en flott hunderase for de som leter etter en energisk, lojal og intelligent hund som kan være en god jakthund eller en kjærlig familiehund.

Bilder av Spansk-Stover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Spansk-Stover, nr 4521. Bilde av Spansk-Stover, nr 4522. Bilde av Spansk-Stover, nr 4523. Bilde av Spansk-Stover, nr 4520.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Spansk-Stover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Spansk-Stover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Spansk-Stover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 204

Vekt (kg):