Beskrivelser og opplevelser med Schillerstøver

Beskrivelse av Schillerstøver

Schillerstøver er en mellomstor til stor hunderase som stammer fra Tyskland. Den er oppkalt etter den tyske dikteren Friedrich Schiller, som var en ivrig hundeelsker. Schillerstøveren er en jakthund med et stort og muskuløst bygd kropp, og har en høyde på mellom 50-70 centimeter og en vekt på mellom 20-30 kilo.

Denne hunderasen er kjent for å være intelligent, utholdende og selvstendig, og egner seg spesielt godt som jakthund. Schillerstøveren er en god nesehund og kan brukes til å spore opp både små og store dyr. Den har også et utmerket hørselssans og en dyp, kraftig bjeff som kan høres på lang avstand.

Schillerstøveren har en kort, tett og glatt pels som kommer i forskjellige fargevarianter som sort med brune eller røde tegninger. Den krever minimalt med pelsstell og trenger bare å børstes jevnlig for å fjerne dødt hår.

Som alle hunderaser krever også Schillerstøveren trening og sosialisering for å bli en godt tilpasset hund. Den kan være litt reservert overfor fremmede, men er lojal og hengiven overfor sin eier. Schillerstøveren trives best med en aktiv livsstil og trenger daglig mosjon og stimulering for å holde seg sunn og lykkelig.

Bilder av Schillerstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Schillerstover, nr 4324. Bilde av Schillerstover, nr 4325. Bilde av Schillerstover, nr 4323.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Schillerstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Schillerstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Schillerstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 131

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 21-25kg
Tispe: 18-22kg

Høyde (cm):

Hann: 53-61cm
Tispe: 49-57cm

Farge(r):

brun med sort mantel

Pelslengde:

Middels

Pels:

grov, tett, ikke for kort

Pelsstell:

En del

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv