Beskrivelser og opplevelser med Petit Bleu De Gascogne

Beskrivelse av Petit Bleu De Gascogne

Petit Bleu de Gascogne er en fransk hunderase med en typisk kroppsstørrelse på mellom 34 og 42 cm i skulderhøyde og en vekt på rundt 16-18 kg. Rasen tilhører gruppen av jakthunder og er spesielt godt egnet for jakt på hare og rådyr.

Petit Bleu de Gascogne har en kort, tett og glatt pels som vanligvis er blå og hvit eller sort og hvit. Den har også lange ører som henger ned langs hodet og et velproporsjonert hode med et bredt og dypt snuteparti.

Rasen er kjent for sin godmodige og vennlige natur, men den kan være ganske sta og uavhengig, noe som gjør at den trenger en erfaren eier som kan gi den den nødvendige treningen og sosialiseringen. Den er også kjent for å være svært utholdende og energisk, så den trenger mye mosjon og aktivitet.

Petit Bleu de Gascogne er en intelligent og lojal rase som gjør den til en utmerket følgesvenn for eiere som er villige til å investere tid og krefter i å oppdra og trene sin hund.

Bilder av Petit-Bleu-De-Gascogne

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3536. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3537. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3538. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3535. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3534. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3539. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 8549. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 8548. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 8547. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 3533.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Petit-Bleu-De-Gascogne, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Petit-Bleu-De-Gascogne kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Petit-Bleu-De-Gascogne:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 031

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18 - 22kg
Tispe: 18 - 22kg

Høyde (cm):

Hann: 52 - 58cm
Tispe: 50 - 56cm

Farge(r):

Hvit spettet med sort, noe som gir en skifer blå helhetsinntrykket

Pelslengde:

Kort

Pels:

Tett, halvtykt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel