Beskrivelser og opplevelser med Bernerstøver

Beskrivelse av Bernerstøver

Bernerstøveren er en stor og kraftig hunderase som opprinnelig ble avlet frem som jakthund i Sveits. Denne rasen er kjent for sin imponerende størrelse og styrke, og den har et svært vennlig og lojalt temperament. Bernerstøveren er også kjent for sitt karakteristiske utseende, med sin trikolor-pels og sin markante ansiktsmaske.

Bernerstøveren er en allsidig hund som har blitt brukt til mange formål opp gjennom årene, inkludert jakt, trekkhundarbeid og som selskapshund. Rasen er kjent for å være intelligent og lærevillig, og den trives godt med å være en del av en aktiv familie som inkluderer den i ulike aktiviteter.

Bernerstøveren krever en del stell på grunn av sin lange pels, og daglig børsting er nødvendig for å holde pelsen sunn og frisk. De trenger også en del mosjon for å holde seg sunne og aktive, og det er viktig å gi dem tilstrekkelig med trening og aktiviteter for å holde dem i god form både fysisk og mentalt.

Alt i alt er Bernerstøveren en flott hunderase som er kjent for sin størrelse, styrke, lojalitet og vennlighet. De er en flott følgesvenn for aktive familier som har tid og ressurser til å gi dem den omsorg og oppmerksomhet de fortjener.

Bilder av Bernerstover

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bernerstover, nr 1775. Bilde av Bernerstover, nr 1773. Bilde av Bernerstover, nr 1776. Bilde av Bernerstover, nr 1772. Bilde av Bernerstover, nr 1770. Bilde av Bernerstover, nr 1771. Bilde av Bernerstover, nr 1777. Bilde av Bernerstover, nr 1774.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bernerstover, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bernerstover kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Bernerstover:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 059

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 49-59cm
Tispe: 47-57cm

Farge(r):

Sort under sort pels og lett hvit-sort marmorert under den hvite.

Pelslengde:

Kort

Pels:

tett, ru, etterliggende

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye