Beskrivelser og opplevelser med Basset Artesien Normand

Beskrivelse av Basset Artesien Normand

Basset Artesien Normand er en hunderase med opprinnelse i Normandie-regionen i Frankrike. Den er en lav, kraftig bygget hund med korte ben og store labber, som gjør den til en svært stabil og solid hund.

Rasen har en langstrakt kropp med et bredt bryst og en kort, bred snute med store hengende ører. Pelsen er kort og tett, vanligvis i en trefarget kombinasjon av svart, hvitt og brunt.

Basset Artesien Normand er en jakthund som er spesielt egnet for jakt på småvilt som kanin og hare, og den har en naturlig evne til å følge spor. Rasen er også kjent for å være en god følgesvenn og familiehund, da den er vennlig, lojal og glad i mennesker.

Imidlertid kan Basset Artesien Normand være sta og selvstendig, og krever derfor en eier som er konsekvent og tålmodig i trening og oppdragelse. Med riktig trening og omsorg vil denne hunden være en lojal og kjærlig følgesvenn for livet.

Bilder av Basset-Artesien-Normand

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1634. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5307. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5301. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1643. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1642. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5305. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5299. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1636. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1635. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5300. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1649. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1638. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5302. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1637. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5306. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1639. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1641. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1647. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5303. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1648. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1646. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1652. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5304. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 5298. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1650. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 1645.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Basset-Artesien-Normand, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Basset-Artesien-Normand kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Basset-Artesien-Normand:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Drivende- og sporhunder  (Gruppe 6)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 034

Størrelse:

Liten/middels

Vekt (kg):

Hann: 15-20 kg
Tispe: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: 30-36 cm
Tispe: 30-36 cm

Farge(r):

Rødbrun med sort og hvitt.Rødbrun med hvitt.

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels