Beskrivelser og opplevelser med Svensk Lapphund

Beskrivelse av Svensk Lapphund

Svensk Lapphund er en mellomstor rase som stammer fra Lappland i Sverige. Disse hundene er kjent for sin robuste bygning og gode arbeidskapasitet, og de har tradisjonelt blitt brukt til å hjelpe med reindrift og jakt.

Svensk Lapphund har et tykt pelslag som gir god beskyttelse mot det kalde klimaet i Lappland. Pelsen er tett og myk og kan være svart, brun eller rødbrun i fargen. Hundene har typisk en svart snute og ører som står oppreist.

Disse hundene er kjent for å være svært intelligente, lojale og ivrige til å lære. De er også veldig sosiale og trives godt i familier med både voksne og barn. Svensk Lapphund er en aktiv rase som trenger mye mosjon og stimulering for å være lykkelige og sunne.

Svensk Lapphund er en rase som egner seg godt for de som ønsker en hund som er flink til å lære og som trives med å være en del av en aktiv familie. Med sin intelligens og lojalitet kan disse hundene bli gode følgesvenner og arbeidspartnere i mange år fremover.

Bilder av Svensk-Lapphund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Svensk-Lapphund, nr 8452. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4443. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4438. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4444. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 8453. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4440. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 8454. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4442. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4439.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Svensk-Lapphund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Svensk-Lapphund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Svensk-Lapphund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 135

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 18-20 kg
Tispe: 13-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 45-50 cm
Tispe: 40-45 cm

Farge(r):

Bjørnebrun,brun,svart

Pelslengde:

Lang

Pels:

Strittende

Pelsstell:

MIddels

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye