Beskrivelser og opplevelser med Shiba

Beskrivelse av Shiba

Shiba er en japansk hunderase som er kjent for sitt modige og livlige vesen. Shiba er en mellomstor hund med en robust og muskuløs kropp, og har en hale som er brettet over ryggen. Pelsen er kort og tett, og kommer i fargene rød, sort og sesam (en blanding av sort og rød).

Shibaer er en uavhengig og stolt rase, og kan noen ganger være reservert overfor fremmede. De er lojale mot sine eiere, men kan være litt egenrådige og krever konsekvent og positiv trening. Shibaer er aktive hunder som trenger regelmessig mosjon og mentalt stimulerende aktiviteter for å trives.

Som en jakthund er Shibaer flinke til å fange småvilt og fugler, og de har også blitt brukt som vokterhunder. På grunn av sin intelligens og evne til å lære, har Shibaer også gjort seg bemerket innen agility, lydighet og andre hundesporter.

Shibaer er generelt sunne hunder, men kan være utsatt for noen arvelige helseproblemer som hofteleddsdysplasi og øyeproblemer. De har også en tendens til å kaste mye pels i løpet av visse perioder av året, så regelmessig børsting er viktig for å holde pelsen sunn og ren.

Alt i alt er Shiba en flott hunderase for de som er villige til å gi dem den oppmerksomheten og treningen de trenger. Med riktig omsorg og oppmerksomhet vil en Shiba være en lojal og kjærlig følgesvenn i mange år.

Bilder av Shiba

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Shiba, nr 4019. Bilde av Shiba, nr 4013. Bilde av Shiba, nr 4020. Bilde av Shiba, nr 4015. Bilde av Shiba, nr 4022. Bilde av Shiba, nr 4023. Bilde av Shiba, nr 4014. Bilde av Shiba, nr 4024. Bilde av Shiba, nr 4011. Bilde av Shiba, nr 4017. Bilde av Shiba, nr 4025. Bilde av Shiba, nr 4021. Bilde av Shiba, nr 4018. Bilde av Shiba, nr 4012. Bilde av Shiba, nr 4010. Bilde av Shiba, nr 4016.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Shiba, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Shiba kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Shiba:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Asiatiske spisshundraser og beslektede raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 257

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 6-12 kg
Tispe: 6-12 kg

Høyde (cm):

Hann: 38,5-41,5 cm
Tispe: 35,5-38,5 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Korthåret

Pels:

Harde rette dekkhår,myk underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60...
Japanske-hunderaser
...det finnes flere japanske hunderaser, hvorav spesielt seks av spisshundene er svært interessante i kynolo...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- ...