Beskrivelser og opplevelser med Briard

Beskrivelse av Briard

Briard er en stor og robust hunderase med opprinnelse fra Frankrike. Disse hundene er kjent for sin lange, tykke pels som kan være sort, grå eller rødbrun i farge. Briard har også karakteristiske lange øyebryn og skjegg som gir dem et karakteristisk utseende.

Disse hundene er kjent for å være intelligente, lojale og beskyttende overfor sine eiere og deres eiendom. De er også modige og selvstendige, noe som kan gjøre dem utfordrende å trene for uerfarne eiere.

Briard er en aktiv hunderase som trenger regelmessig mosjon og mentale utfordringer for å være lykkelige og sunne. De kan gjøre det bra i en rekke aktiviteter, inkludert lydighetstrening, agility og spor.

På grunn av deres beskyttende instinkter og størrelse, kan Briard være best egnet for erfarne eiere som kan gi dem den nødvendige treningen og oppmerksomheten de trenger for å trives.

Bilder av Briard

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Briard, nr 4983. Bilde av Briard, nr 4989. Bilde av Briard, nr 8400. Bilde av Briard, nr 4986. Bilde av Briard, nr 4985. Bilde av Briard, nr 152. Bilde av Briard, nr 4987. Bilde av Briard, nr 4984. Bilde av Briard, nr 4978. Bilde av Briard, nr 159. Bilde av Briard, nr 157. Bilde av Briard, nr 4982. Bilde av Briard, nr 154. Bilde av Briard, nr 156. Bilde av Briard, nr 4977. Bilde av Briard, nr 160. Bilde av Briard, nr 4988. Bilde av Briard, nr 8398. Bilde av Briard, nr 153. Bilde av Briard, nr 161. Bilde av Briard, nr 163. Bilde av Briard, nr 8399. Bilde av Briard, nr 151. Bilde av Briard, nr 4981. Bilde av Briard, nr 155. Bilde av Briard, nr 4979.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Briard, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Briard kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Briard:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 113

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 30-40kg
Tispe: 30-40kg

Høyde (cm):

Hann: 62-68cm
Tispe: 56-64cm

Farge(r):

Fleste ensfargede samt noen to-fargede

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

bølget, lang og tørr

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Gardshunder
...gårdshund er en flyktig beskrivelse av hunder som tradisjonelt ble hold på gårdsbruk som...
Kveghunder
...kveghunder er brukshunder som er trent i å gjete kveg. som hunderase inngår disse hundene gjerne i samlebe...