Beskrivelser og opplevelser med Tysk Jaktterrier

Beskrivelse av Tysk Jaktterrier

Tysk Jaktterrier er en liten og kraftig hunderase som opprinnelig ble avlet frem i Tyskland for jakt på mindre ville dyr som rev, grevling og mår. Rasen er svært arbeidsom og har et høyt aktivitetsnivå, og egner seg derfor godt som jakthund og som en følgesvenn for aktive mennesker.

Tysk Jaktterrier har en kort og tett pels som er vanligvis sort, brun eller grå. De har en karakteristisk skråstilt kjeve som gir dem et tøft utseende, og ørene deres er ofte kuttet for å hindre skader under jakt.

Disse hundene er svært intelligente, modige og utholdende, og de har en sterk jaktinstinkt. De trives best når de har en oppgave å utføre, og trenger derfor mye mental og fysisk stimulering for å trives. Tysk Jaktterrier er også svært lojale og hengivne mot sin eier og sin familie, og trives godt med å tilbringe tid sammen med dem.

På grunn av deres høye aktivitetsnivå og sterke jaktinstinkt, passer Tysk Jaktterrier best for erfarne hundeeiere som har tid og ressurser til å gi dem den treningen og stimuleringen de trenger. Med riktig trening og oppmerksomhet vil disse hundene være en flott følgesvenn og en utmerket jakthund.

Bilder av Tysk-Jaktterrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4309. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4303. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4311. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4306. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4307. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4300. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4301. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4312. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4310. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4313. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4308. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4305. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4302. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4304.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tysk-Jaktterrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tysk-Jaktterrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Tysk-Jaktterrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 103

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 9-10 kg
Tispe: 7,5-8,5 kg

Høyde (cm):

Hann: 33-40 cm
Tispe: 33-40 cm

Farge(r):

Sort,mørkebrun,sortgrå

Pelslengde:

korthåret

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye