Beskrivelser og opplevelser med Kerry Blue Terrier

Beskrivelse av Kerry Blue Terrier

Kerry Blue Terrier er en mellomstor hunderase som opprinnelig kommer fra Irland. Disse hundene er kjent for sin karakteristiske, blågrå pels, som kan variere i nyanser fra lys til mørk. Kerry Blue Terrier har også et karakteristisk utseende med en muskuløs og kraftig kropp, lange bein og et bredt hode med en markant snute.

Kerry Blue Terrier er en aktiv og energisk rase som trives godt med regelmessig trening og mosjon. Disse hundene har et sterkt jaktinstinkt og kan være ivrige etter å forfølge smådyr, så det er viktig å ha dem i bånd eller på en sikker inngjerdet område når de er utenfor.

Kerry Blue Terrier er generelt en intelligent og lærevillig rase, men de kan også ha en tendens til å være egenrådige og sta. Derfor krever de en erfaren og konsekvent eier som kan gi dem tydelige regler og grenser.

Som selskapshund er Kerry Blue Terrier lojale og kjærlige overfor sine eiere og kan være gode med barn. De har også en tendens til å være beskyttende overfor familien sin, og kan være reserverte overfor fremmede.

Generelt sett er Kerry Blue Terrier en sunn og robust rase, men de kan være utsatt for noen helseproblemer som hofteleddsdysplasi og hudproblemer. Det er viktig å velge en ansvarlig oppdretter som har testet foreldrene for disse problemene før man kjøper en Kerry Blue Terrier.

Bilder av Kerry-Blue-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3221. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3215. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3219. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3220. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3216. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3217. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3223. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3222. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 3218.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Kerry-Blue-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Kerry-Blue-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Kerry-Blue-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 003

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-18 kg
Tispe: 12-15 kg

Høyde (cm):

Hann: 46-50 cm
Tispe: 45-48 cm

Pels:

Krøllete

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Lite

Aktivitet:

Middels