Beskrivelser og opplevelser med Skye Terrier

Beskrivelse av Skye Terrier

Skye Terrier er en hunderase som opprinnelig kommer fra Skottland, og som har vært populær i mange århundrer. Denne rasen er kjent for sin lange pels, som kan være både silkeaktig og ru, og som gir hunden et imponerende utseende.

Skye Terrier er en liten til middels stor hund, med en vekt på mellom 10 og 18 kg og en høyde på mellom 23 og 26 cm. Rasen er kjent for sin lojale og modige personlighet, og de er kjent for å være gode vakthunder og følgesvenner.

Som en terrier-rase er Skye Terrier intelligent og ivrig, og de krever en god del trening og stimulering for å trives. De er også kjent for å ha en sterk vilje, så det er viktig å ha en konsekvent trening og oppdragelse.

Skye Terrier kan være litt reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering fra valpestadiet, kan de være vennlige mot både mennesker og andre dyr. På grunn av deres lange pels, krever de også regelmessig stell og børsting for å unngå floker og klumper.

Alt i alt er Skye Terrier en flott rase for de som søker en lojal og intelligent følgesvenn som også har et imponerende utseende.

Bilder av Skye-Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Skye-Terrier, nr 4405. Bilde av Skye-Terrier, nr 4397. Bilde av Skye-Terrier, nr 4394. Bilde av Skye-Terrier, nr 4404. Bilde av Skye-Terrier, nr 4396. Bilde av Skye-Terrier, nr 8516. Bilde av Skye-Terrier, nr 8517. Bilde av Skye-Terrier, nr 4401. Bilde av Skye-Terrier, nr 4399. Bilde av Skye-Terrier, nr 8515. Bilde av Skye-Terrier, nr 4395. Bilde av Skye-Terrier, nr 8518. Kennel Latroonis Bilde av Skye-Terrier, nr 4402. Bilde av Skye-Terrier, nr 4403.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Skye-Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Skye-Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Skye-Terrier:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 075

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 16-18 kg.
Tispe: 11-14 kg.

Høyde (cm):

Hann: 25-26 cm
Tispe: 25-26 cm

Farge(r):

Sort,mørk/lys grå,beige, svarte markeringer. Kan ha hvit markering på bryst.

Pelslengde:

Langhåret

Pels:

Tykk, ullen underpels med rett, hard ytre pels

Pelsstell:

Mye

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Middels