Border Terrier

Border Terrier

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Border Terrier.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Border terrier er en liten strihåret jakt-terrier. Den har et vennlig gemytt og egner seg godt som familiehund. Border terrieren er en aktiv rase som i dag også er populær som agilityhund. Den egner seg også godt som sporhund for klovvvilt.

Liten tøffing som tåler mye strabaser. Vennelig som familiehund - har stor tålmodighet med barn. Den vet ikke hvor liten den egenlig er, men er svært modig. Dette er en aktiv hund og egner seg utmerket til lydighet oh agility. Fargen er rød, hvetefarget, grå og tan eller blå og tan. Den egner seg godt som familiehund (godlynt), bare den får nok mosjon. Trenger ikke noen streng oppdragelse - det klarer seg med stemmebruk og ros. Pelsen er stri med underull - den trenger ikke mye stell, men den strie pelsen skal nappes et par ganger i året.

Border terrieren er liten nok til å følge en rev inn i hi, der den arbeider som sprenger. Den kan også være forligger for grevling i hi. Den skal være i stand til å følge en jeger til hest.

 

Historikk for Border Terrier

Vokst fram som jakthund (hihund) i grensetraktene mellom England og Skottland på 1800 tallet. Ble brukt til å jage rever ut av hiene. Ble godkjent som egen rase i 1921.

Mer om Border Terrier:

Raseklubb:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Terriere  (Gruppe 3)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 010

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 5-7 kg
Tispe: 5-7 kg

Høyde (cm):

Hann: ca 35 cm
Tispe: ca 35 cm

Farge(r):

rød, hvetefarget, grå og tan eller blå og tan

Pelslengde:

Medium

Pels:

stri med underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Terriere
...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. ...

Bilder av Border Terrier

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Border Terrier, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Border Terrier kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.