Jakt cocker spaniel

Jakt cocker spaniel

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Jakt cocker spaniel.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Jakt cocker spaniel er en støtende og apporterende hund som egner seg meget godt til jakt av fugl og småvilt.

Jaktcocker eller working cocker spaniel har her i landet raskt fatt en voksende popularitet. Jaktcocker er jaktvarianten av cocker spaniel. Ofte kan vi høre at show cocker spaniel kalles cocker spaniel av tradisjonell type. Det er imidlertid jaktvarianten som er "urcockeren" fordi rasens opprinnelse var som støtende jakthunder i rasens hjemland Storbritannia. Det er spanielrasenes tradisjonelle bruk, som fugle- og kaninhunder, som har gitt rasene sitt unike særpreg, spanieljakten. Ingen andre hunderaser jakter som en spaniel!
En jaktcocker jakter på markvitring i et raskt og intenst søk innenfor haglehold, og arbeider både før og etter skuddet. Jaktcockeren arbeider i nær kontakt med fører ved å gjennomsøke terrenget like foran og på begge sider av fører, lokaliserer og støter viltet (tar ikke stand) og er en ivrig apportør bade til lands og til vanns.

Jaktcockere er renavlete jakthunder der egenskaper som dresserbarhet, kontakt, årvakenhet, fart, mot og utholdenhet er godt ivaretatt. Jakcockeren er sosial og veldig glad i mennesker. En jaktcocker er avlet frem for å være bade jakt- og familiehund. Alltid begge deler, aldri bare èn av delene! En rasetypisk jaktcocker skal være en "jaktmaskin" som har et behov for å arbeide hver dag, dvs bruke både hode, nese og bein. Derfor hender det at jaktcockere som bare brukes som familie- / selskapshunder ikke får tilfredsstilt sitt behov for daglig arbeid / trening, noe som kan gi seg utslag i f. eks biting i leker, rastløshet og ulydighet. Med regelmessig og riktig trening er jaktcockeren en ypperlig familiehund som er rolig innendørs og et fyrvrkeri ute. Jaktcockere er en fryd å trene fordi de er lettlærte, arbeidsomme, utholdende og veldig hengivne. Men man skal aldri tvinge en jaktcocker. Jaktcockeren gjør "alt" for deg med stor glede og entusiasme hvis du trener og ber om det på riktig måte.

Jaktcockeren veier mellom 10 og 18 kg, tisper mindre enn hannhunder. Pelsen er silkebløt og sparsom og finnes i utallige fargevarianter. Jaktcockeren har blitt en populær hund å trene til bla lydighetskonkurranser, agility og spor. I disse aktivitetene kan jaktcockeren ha stor suksess. Likevel er det bare i spanieljakten at jaktcockeren får bruke hele spekteret av egenskaper den er avlet frem for.

Takk til Bannockfield Gundogs for informasjon.

Mer om Jakt cocker spaniel:

Rasestandard FCI / NKK

Gruppe:
 Apporterende hunder  (Gruppe 8)
Seksjon:
 Kveghunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 5

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Varierende

Pels:

Silkebløt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Fuglehunder
... noen fuglehundraser er: labradorer golden retrievere engelsk springer spaniel wels...

Bilder av Jakt cocker spaniel

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Jakt cocker spaniel, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Jakt cocker spaniel kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.