Tsjekkoslovakisk Ulvehund

Tsjekkoslovakisk Ulvehund

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Tsjekkoslovakisk Ulvehund.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Den tsjekkoslovakiske ulvehunden er for tiden forbudt i Norge. I følge Norsk Kennel Klub er forbudet ikke basert på faglige vurderinger men grunnet private særinteressers nære kontakt med Justisdepartementet. Norge er det eneste land i verden hvor rasen er forbudt.

Tsjekkoslovakisk ulvehund er på størrelse med en schäferhund. Av utseende har den arvet trekk fra både hund og ulv.

Hanhundene skal være minst 65 cm i skulderhøyde og veie minimum 26 kg. Tispene skal være minst 60 cm i skulderhøyde og veie minimum 20 kg.

Pelsen er tett og har rette hår som skal ligge tett inntil huden. Den skal ha rikelig med underull vinterstid. Fargen er brun og gulaktig/grå med naturlig melering og lys maske. Hårlaget skal være lysere nederst på halsen, nakken og i bringen, samt under buken og nedre del på beinas innsider. Mørk grå maske tolereres.

Man finner tsjekkoslovakiske ulvehunder blant lavinehunder, søk- og redningshunder, i spesialisert fjellredningstjeneste, ruinsøkhunder, sjøredningstjeneste, terapihunder og trekkhunder.

Her kan du se Cesar Millan med flere snakke om ulvehybrider:

 

Historikk for Tsjekkoslovakisk Ulvehund

Tsjekkoslovakisk ulvehund er resultatet av et kynologisk forsøk som ble gjennomført mellom 1950 og 1965 i den tidligere tsjekkoslovakiske republikken.

Formålet med forsøket var å studere flere generasjoners avkom etter ulv og schãferhund med hensyn til fruktbarhet, dominansnivå og tilpasningsdyktighet. Videre var formålet å studere arvbarheten i ulvens og hundens ulike karakteristika samt å sammenligne ulvens og hundens atferd samt å få statistikk på dette. Basert på de positive resultatene fra forsøket besluttet man å utvikle en rase som hadde de beste egenskapene til ulv og hund.

I hundeloven av 2003 forbys rasen i Norge. Norsk Kennel Klub som sammen med organisasjoner, foreninger og hele "hundenorge" kritiserte lovforslaget skriver at: "Forbudet av tsjekkoslovakisk ulvehund er ikke faglig begrunnet men basert på private særinteressers nære kontakt med departementet. I den grad det er brukt eksterne kilder har kunnskapen vært så begrenset at det er åpenbart at Departementet har latt seg forlede av overaktive lobbyister med varierende motiver og liten kunnskap om hund. "

Mer om Tsjekkoslovakisk Ulvehund:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 332

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv

Fra DogLex

Familiehund
... eieransvaret å være eller å bli hundeeier betyr at man påtar seg et mangeårig ansvar, fordi h...
Forbudte-hunderaser
... relaterte sider hundeloven hundeforskriften forvaltningsloven rundskriv g...
Hundebitt
...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. statistikk i norge...
Kamphunder
...kamphunder eller muskelhunder var opprinnelig store molossere og mastiffer som ble brukt til krigshandlinger under oldtiden. ...

Bilder av Tsjekkoslovakisk Ulvehund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Tsjekkoslovakisk Ulvehund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Tsjekkoslovakisk Ulvehund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.