Chippiparai

Chippiparai

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Chippiparai.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Chippiparai er kjent som "Greyhounden fra Sør" og utseende dens er veldig lik Slough og Rampur Hund.

Temperament Disse hundene er veldig raske og kan løpe ifra en hare uten problem. Deres fart og smidighet gjøre dem til gode jakthunder. Hunder av denne rasen er ment for jakt, og de anses som en en-manns hund. De brukes til å jakte hjort, hare og villsvin. Disse hundene har også blitt brukt til å drepe griser som ødelegger avlingene til bøndene. Disse hundene bør man ikke ha kun som kjæledyr eller familiehunder.. De liker heller ikke å bli klappet, matet, eller håndtert av hvem som helst, bortsett fra eieren sin.

Historikk for Chippiparai

Denne rasen oppstod i Sør-India, og det er noen teorier på at denne rasen er en etterkommer av Saluk. I dag finnes denne rasen i området rundt Lake Periyar. På grunn av det lave antallet hunder som eksisterer idag, så er de i fare for å bli utryddet.

Mer om Chippiparai:

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 15-20 kg
Tispe: 15-20 kg

Høyde (cm):

Hann: ca. 50 cm
Tispe: ca. 50 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Kort

Pels:

Glatt

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt homo...

Bilder av Chippiparai

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Chippiparai, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Chippiparai kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.