Breton

Breton

 Det finnes flere beskrivelser og opplevelser om Breton.
Klikk her for å lese de eller skrive om din egen opplevelse med hunden.

Breton er en liten hunderase, såvel i størrelse som i antall i Norge. Interessen for denne lille, kvikke rasen har økt betraktelig de siste årene. Rasen har premiert seg oftere, og har vunnet og plassert seg i flere høystatusløp de siste årene. Breton er den minste av de stående fuglehundrasene. Rasen kommer opprinnelig fra Frankrike, nærmere bestemt Bretagne. De 2 første kom til Norge i 1954 fra Canada.

En breton skal være liten, elegant og kraftig. Den skal være meget energisk. Substansfull, men ikke tung. En breton skal ha et livlig, våkent og intelligent uttrykk. Den skal gi inntrykk av en liten, kompakt hund full av energi. En breton skal være kvadratisk i kroppsformen. Mankehøyden 48-51 cm. hos hannhunder, og 47-50 cm. hos tisper. Det tolereres en cm. opp eller ned. Fargen kan være oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit og trikolor. Området rundt øynene og ørene skal være farget. Breton kan bli født med full hale, kort hale eller stump hale. Kupering er ikke lenger lov i Norge.

En breton skal være ivrig søkende og skal tilpasse seg terrenget den jakter i. Den skal være robust og utholdende. Den kan brukes på alle typer fuglejakt, men er også en god familiehund. Breton er en utmerket apportør. Rasen har lite med sykdommer og arvelige lidelser. Bare epilepsi og hofteleddsdysplasi som er noe utbredt. Et fåtall har spondylose og patella luksasjon.

Bretonene er som regel hvite med rødbrune store flekker, men noen få har svarte flekker. De med svarte flekker har som regel flere flekker enn de med rødbrune.

Mer om Breton:

Rasestandard FCI / NKK

 NKK Rasestandard
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 095

Størrelse:

Mellomstor

Vekt (kg):

Hann: 17-25kg
Tispe: 15-23kg

Høyde (cm):

Hann: 48-51cm
Tispe: 47-50cm

Farge(r):

oransje/hvit, lever/hvit, svart/hvit, trikolor

Pelslengde:

Kort

Pels:

kort og stri

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Aktiv

Fra DogLex

Spaniel
...spaniel tilhører en undergruppe med hunder som blir avlet som apporterende fuglehunder, men som opprinneli...
Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder s...

Bilder av Breton

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Breton, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Breton kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.