Northern Inuit
Sammenlikne med:   

Northern Inuit


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Northern Inuit:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: NI dog
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: 36–48 kg
Tispe: 25–38 kg
HØYDE: Hann: 64 cm - 76 cm
Tispe: 59 cm - 71 cm
FARGE(R): Alt fra helt hvit til grå nyanser til helt svart. Kan ha hvit område på hodet.
PELSLENGDE: 3-5 cm
PELS: Vannavstøtende rett pels med over -og underull
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Northern Inuit
 

På begynnelsen av 1980-tallet ble det importert noen hunder til Storbritania fra Inuitfolket i Canada. Ved å krysse disse med tyske gjeterhunder, sibirian husky og andre inuithunder, har man kommet frem til northern inuitrasen.

Denne rasen trenger en erfaren og stødig eier som kan ta lederollen og være konsekvent. De er intelligente og kjappe i hodet, derfor trenger de mye mental stimulans for ikke å gå lei og bli destruktive. Trening og sosialisering fra tidlig alder er meget lurt og når de blir store nok elsker de å bli med på
f.eks.lydighet, agility og flyball, der de for brukt både hodet og kropp.
De er veldig lojale og flokk orienterte og danner nære bånd til sin eier og familie. De er flinke med barn, men som med alle andre hunder bør heller ikke disse være alene med dem. De kan også være noe hardhendte i sin lek, da de elsker å holde armer og ben i munnen. Det er også en relativt stor rase så de kan godt velte mindre barn overende.
De er sosiale og glade for besøk, selv når ukjente kommer. Så de egner seg derfor ikke som vakthund, da de ikke er mistenksomme ovenfor fremmede.
Det de ikke liker, det er å være alene og mange lider av separasjonsangst. Er de alene over lengre tid, kan de lett bli destriuktive. De elsker å ha selskap av mennesker og andre hunder, så ønsker man seg flere hunder er det bare et pluss for northern iniutten.
 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!