New Zealand Huntaway
Sammenlikne med:   

New Zealand Huntaway


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
New Zealand Huntaway:
FCI: Ikke anerkjent av FCI
Hvordan kan en hund stå her som ikke er anerkjent av FCI
ANDRE NAVN: New Zealand Sheepdog
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 18 til 29,5 kg
Tispe: 18 til 29,5 kg
HØYDE: Hann: 51-61 cm
Tispe: 51-61 cm
FARGE(R): Svart, svart og tan. Kan ha noe hvit eller brindle.
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

New Zealand Huntaway
 

Disse er avlet for jobbing i fjellene på New Zealand der det er vanskelig å komme frem på sykkel eller til fots. Utseende kan variere en del på denne rasen, da den er avlet på arbeidsevne og ikke utseende. Store forskjeller i størrelse og pelsen kan være alt fra glatt, ru eller grizzly.

Denne rasen er meget unik, dens særegenhet er at den bruker sin stemme til å drive sauene.De er svært intelligente og lette å trene. Så lenge de er avlet frem som hunder som bruker stemmen, må de trenes når de kan bjeffe og ikke. De trenger en eier som er rolig, selvsikker og konsekvent, slik at reglene er klare og at de blir opprettholdt. De trenger mye mosjon, gjerne i form av sykling eller jogging, da får de ut en del av overskuddsenergien. De er vennlige mot fremmede og barn.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!