Stor Puddel
Sammenlikne med:   

Stor Puddel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Stor Puddel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 172
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 2: Puddel
ANDRE NAVN: Kongepuddel
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-26 kg
Tispe: 15-26 kg
HØYDE: Hann: 45-62cm
Tispe: 45-62cm
FARGE(R): Svart, hvit, grå, brun, rød og aprikos.
PELSLENGDE: Kort til langt
PELS: Tett, krøllete
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Lite
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Stor Puddel
Førerhund
[...førerhund kalles også blindeførerhund og blindehund. førerhundens oppgave er å lede svaksynte og blinde utenom hindringer, slik at de kan ferdes s...]
 

Opprinnelig ble Stor puddelen avlet frem som en vannapporterende andehund (jakthund), men har etter dette fått mange nye anvendelsesområder. I dag anses Stor puddelen som en særdeles allsidig hund som kan brukes til det meste.

Tidligere ble Stor puddelen omtalt som Kongepuddel.

Stor puddelen brukes i dag blant annet som og i forbindelse med:

Brukshund - Stor puddelen brukes i dag bl.a. som redningshund, lavinehund, trøffelhund (oppsporing av sopp), førerhund for blinde, politihund og andre krevende arbeidsområder.

Lydighet - Sammenlignet med andre hunderaser er Stor puddelen ekstremt lettlært. Den hevder seg derfor godt i lydighetskonkurranser på et høyt nivå.

Agility - Stor puddelen brukes ofte i agility sammenheng. En sport hvor Stor puddelen hevder seg, da sporten krever smidighet og et godt samarbeid med eieren.

Triks - Stor puddeler har i alle år vært sirkushunden fremfor noen, og Stor puddelen er ikke noe unntak. Den elsker å lære seg avanserte triks som den kan imponere sin eier med å mestre.

Løping - Stor puddelen er en meget sterk og utholdende hund. Den er derfor velegnet til å ta med seg som en sykkel- eller joggekamerat på korte eller lengre turer.

Vakthund - de fleste Stor puddeler varsler instinktivt familien når fremmende kommer. Den brukes derfor ofte som vakthund.

Retriever - Stor puddelen har et godt jaktinstinkt og samarbeider godt med sin eier. Den egner seg derfor som en retriever.

Trekkhund - Stor puddelen kan brukes som trekkhund i familiesammenheng, da den er både tøff og utholdende i terrenget. Den er imidlertid for svak til profesjonelt bruk.

Allergi - Stor puddeler røyter ikke. Den er derfor en av de mest allergivennlige hunderasene og er en velegnet familiehund.

Maskot - Stor puddeler er i likehet med de andre puddelrasene en svært populær utstillingshund på grunn av sitt majestetiske utseende, -gange og -manke.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!