Stor Puddel
Sammenlikne med:   

Stor Puddel


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Stor Puddel:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 172
Gruppe 9: Selskapshunder
Seksjon 2: Puddel
ANDRE NAVN: Kongepuddel
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 15-26 kg
Tispe: 15-26 kg
HØYDE: Hann: 45-62cm
Tispe: 45-62cm
FARGE(R): Svart, hvit, grå, brun, rød og aprikos.
PELSLENGDE: Kort til langt
PELS: Tett, krøllete
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Lite
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Stor Puddel
Førerhund
[...førerhund kalles også blindeførerhund og blindehund. førerhundens oppgave er å lede svaksynte og blinde utenom hindringer, slik at de kan ferdes s...]
 

Det finnes relieffer med puddel lignende motiver fra så langt tilbake i tiden som Romertiden, og vi vet gjennom malerier og tegninger at puddelen var vanlig i Tyskland allerede på 1500 og 1600 tallet.

Siden Napoleonskrigene på 1800 har puddelen vært Frankrikes nasjonalhund. I 1936 ble Den Franske Puddelklubben dannet, og samme år ble den første rasestandarden for puddel offisielt utgitt.

FCI (Federation Cynologiqe Internationale), den Internasjonale kennelorganisasjonen som fastsetter hunderasenes standard, regner i dag Frankrike som puddelens opprinnelsesland.

Av de fire puddelrasene vi har, regnes Storpuddelen som den eldste puddelrasen.

Puddelen stammer fra braque-rasene, som med tiden har blitt våre dagers støvere og fuglehunder.
Puddelen er opprinnelig en jakthund, og med sin ullhårspels var den særlig egnet til å arbeide i vann. Jegerne klippet bort unødvendig pels, men sparte pels på følsomme steder, som for eks rundt leddene og rundt brystkassen.

Pomponen på halen og pelsen på hodet ble spart for at hunden skulle være lett å se når den arbeidet i vannet. Denne frisyren er svært lik en av de vanligste utstillingsfrisyrene, kontinental løve. Puddelen har utviklet seg fra å være en ganske grov og robust jakthund til dagens elegante selskaps- og utstillingshund. Dens lettlærthet og livlige væremåte gjorde den tidlig til en utbredt sirkushund. Puddelen er i dag en av verdens mest utbredte selskaps- og utstillingsraser og fremgangsrik i lydighet og agility.