Barbet
Sammenlikne med:   

Barbet


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Barbet:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 105
Gruppe 8: Apporterende hunder
Seksjon 3: Vannhunder
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Griffon d'arret à poil laineux
 
STØRRELSE: Middels
VEKT: Hann: 20-25 kg
Tispe: 15-25 kg
HØYDE: Hann: 58-65 cm
Tispe: 53-61 cm
FARGE(R): Sort, rød, sandfarget, hvite flekker
PELSLENGDE: Halvlang
PELS: Krøllet, tykk, ullen
PELSSTELL: Endel
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Mye
 

Treff i DogLex

Barbet
Vannhunder
[...vannhunder er en gruppe apporterende fuglehunder det kan være vanskelig å si noe sikkert om opphavet til, fordi de også regnes som støtende fuglehunde...]
 

Barbet, som i Norge også kalles fransk vannhund, er en vannhund i gruppen av apporterende fuglehunder med røtter tilbake til middelalderens Mellom-Europa. Den kan også gå under navnet barbillot noen steder og var, i likhet med puddel, også kjent som caniche. Rasen nevnes i flere skrifter fra 1500-tallet, men er trolig en god del eldre enn dette.

Barbet regnes som en meget dyktig svømmer og en ypperlig apportør som har en rekke flotte egenskaper som brukshund. Som jakthund egner seg godt til blant annet jakt på andefugler og vadefugler. Den er også en glimrende familie- og utstillingshund, i det den er både omgjengelig og letthåndterlig. I tillegg har den en rekke egenskaper innen forskjellige former for hundesport.

 

Barbet er en ypperlig familiehund for sporty barnefamilier, enten de er nybegynnere eller ikke. Den regnes som tillitsfull og omgjengelig, og flink og leken med barn. Den krever imidlertid daglig mosjon og utfordringer om den skal trives maksimalt. I sommervarmen kan også den kraftige pelsen by på problemer, om den ikke klippes. Snø blir også lett et problem, i det den ofte klumper seg i hårlaget. Den tåler imidlertid både sterk kulde og vann godt, og den elsker å bade.

Uten god trening og tilvenning trives den dårlig alene over flere timer. Alle hunderaser med lang pels krever et minimum med stell og Barbet er ingen unntakelse fra denne regelen. Man kan til og med si at den krever litt stell enn andre, siden den er i vann. Noen skikkelige tak med børsten to ganger per uke holder pelsen fin. En fordel med pelsen til Barbet er at når den røyter så detter pelsen av i dotter og man kan plukke dem opp med hånden. Pelsen fester seg ikke på møbler og klær.

Ørene hos Barbeten er hårete både inni og utenpå, og bør kontrolleres regelmessig og håret inni ørene bør taes bort. På våren bør pelsen klippes kort for at den ikke skal plages av heten.

Barbet er ikke en hunderase som passer for urolige og engstelige personer. Hundens livlige væremåte gjør at man må gi den en streng oppdragelse ellers vil den ta kommandoen i huset. Rasen kommer godt overens med alle velbalanserte individer, både mennesker og andre hunder og seg selv. Den er ganske selvstendig.

 

 

 

 

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!