Thai Ridgeback
Sammenlikne med:   

Thai Ridgeback


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Thai Ridgeback:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 338
Gruppe 5: Spisshunder
Seksjon 8: Primitive jakthundraser med hårkam på ryggen
 
AKC:
Anerkjent av AKC
Foundation Stock Service (FSS)
Each of the following breeds has been accepted for recording in the AKC Foundation Stock Service®. The AKC provides this service to allow these purebred breeds to continue to develop while providing them with the security of a reliable and reputable avenue to maintain their records. FSS® breeds are not eligible for AKC registration. Several of the FSS breeds are approved to compete in AKC Companion Events. To review the complete list of breeds approved to compete in companion events, click here. Contact information is available for a majority of the Foundation Stock Service® breeds. The AKC does not recommend one club over another. None of the clubs are affiliated with the AKC at this time (except for the coonhound national breed clubs).
ANDRE NAVN: Mah Thai
 
STØRRELSE: Stor
VEKT: Hann: Opp til 30 kg
Tispe: 16-23 kg
HØYDE: Hann: 56-61 cm
Tispe: 51-56 cm
FARGE(R): Mange varianter
PELSLENGDE: Korthåret
PELS: Glatt
PELSSTELL: Lite
ALLERGI: Ja
AKTIVITET: Middels
 

Treff i DogLex

Thai Ridgeback
Nakenhunder
[...nakenhunder er hunder som ikke har pels, eller eventuelt svært lite behåring på kroppen. årsaken til dette finner man enten i et dominant eller et rec...]
Spisshunder
[...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og anatomiske fellestrekk. det mest i øyenfal...]
 

Thai ridgeback er en gammel jakthundrase som trolig oppsto i de sydøstre delene av landet. Den har en karakteristisk mothårskam (ridge) på ryggen - derav navnet «ridgeback».

Hunderasen ble oppdaget av folk fra vesten på øya Phu Quoc i Vietnam og gikk derfor under navnet phu quoc hound en tid. Som sådan finner man også slike hunder på øyene utenfor Vietnam, Kambodsja og Indonesia, men ikke på fastlandet. Der finnes de kun i Thailand, så forskere og kynologer har konkludert med at Thailand må være opprinnelseslandet, og at hundene som finnes på øyene utenfor må være bragt dit av båtfarende fiskere. På grunn av naturlige geografiske barrierer har denne hunden levd isolert fra resten av Thailand, og derfor beholdt sin opprinnelighet helt til det siste. Fra 1980-tallet kan man imidlertid se at rasen har endret seg ganske betydelig, i det den har blitt større og mer massiv i formen.

Det finnes kun tre kjente hunderaser med en mothårskam på ryggen, nemlig denne, den lenge antatt utdødde khoikhoihunden (nå anerkjent som africanis), og den i vesten langt mer kjente rhodesian ridgeback. Nå vet man at sistnevnte rase er en historisk nyskapning, visst nok en blanding mellom molosser, khoikhoihund og greyhound, men hva de to andre angår er det mer usikkert. Forskerne er imidlertid enige om at den karakteristisk kammen må ha vært en spontan mutasjon, siden den absolutt ikke har noe som helst med disse hundenes evne til å overleve å gjøre. Det er lite tenkelig at en slik mutasjon skulle ha oppstå på to steder og klart å overleve. Av historiske grunner har man derfor konkludert med at thai ridgeback må være den opprinnelig hunderasen, og at denne en gang i tiden må ha blitt bragt til Afrika av sjøfarende handelsmenn, der den så har blandet seg med den lokale pariahhunden.

Som type finnes det bevis for en lignende hund fra en ca. 3.000 år gammel thailandsk grottetegning. Tegningen viser en lignende hund med sigdformet hale som står ved siden av eg jeger som kaster et spyd, noe som klart indikerer en jakthund. Det er imidlertid umulig å se noen «ridgeback», så man kan ikke si noe sikkert om når dette fenomenet oppsto. Man vet imidlertid at det fantes slike hunder på 1600-tallet. FCI anerkjente rasen i 1993, og United Kennel Club i 1996.