Yorkshire Terrier
Sammenlikne med:   

Yorkshire Terrier


Størrelse:
Aktivitet:
Pelsstell:
Passer for:
Allergi:

 
Yorkshire Terrier:
FCI:
Anerkjent av FCI
FCI nummer: 086
Gruppe 3: Terriere
ANDRE NAVN: Yorkie, York, Yt
 
STØRRELSE: Toy
VEKT: Hann: 1,4- 3,1 kg
Tispe: 1,4 -3,1 kg
HØYDE: Hann: 15-17 cm
Tispe: 15-17 cm
FARGE(R): Blå og tan
PELSLENGDE: Langt
PELS: Silkeaktig
PELSSTELL: Mye
ALLERGI: Lite
AKTIVITET: Endel
 

Treff i DogLex

Yorkshire Terrier
Hundebitt
[...hundebitt er et utbredt problem i hele verden. hvert år blir mange hundre tusen mennesker bitt. statistikk i norge føres det ingen o...]
Terriere
[...terriere er en gruppe hunder viss morfologi og anatomi har en rekke fellestrekk, men der størrelsen varierer mye. de fleste rasene er populære og kjær...]
 

Yorkshire terrier er en hunderase som er avlet frem av minearbeidere i Yorkshire i England. Det er en modig liten krabat, mye hund i en liten kropp. Den er også meget lojal og hengiven mot sin eier. Flott selskapshund, men også en fin familiehund.

Yorkshire terrieren er ikke heftet ved at den er liten av størrelse. De er veldig ivrige etter å oppleve eventyr. Denne lille hunden er svært energisk, modig, lojal og smart. 

Hunden ble ført til Yorkshire av gruvearbeidere på 1850- tallet, der de startet som rottehunder, de jaget gnagere i Nord- England der rasen har sitt utspring. De ble avlet fram for å fange rotter for arbeiderklassen. Den har derfor vært avlet for å være en tøffing. Med eiere som tar seg tid til å forstå hvordan man skal behandle en liten hund, som man skal ovenfor alle hunder, er Yorkshire Terrieren en flott følgesvenn. Hengiven ovenfor familien sin, men hvis den ikke blir sosialisert på vanlig, kan de bli mistenksom overfor fremmede og aggressive ovenfor fremmede hunder og små dyr. Rundt 1870 ble Yorkshire terrieren avlet frem slik vi kjenner den i dag. Hunderasen ble populær og tok steget inn i sosieteten. Nå er hunden en populær rase for mange.

Hunden kan også bli «skravlete» når hunden gjør sitt beste for å fortelle deg hva de ønsker å gjøre. Hvor mye hver hund lager er ulikt fra individ til individ. De har en ekte terrier arv og trenger at man forstår hvordan de skal håndteres. 

Enkelte kan tillate dem (dessverre som med mange andre små hunderaser) å komme unna med atferd ingen hund bør vise, siden hunden er så liten av størrelse. Dette kan endre hundens adferd og den kan bli «gneldrete» og begynne å ta over huset (Small Dog Syndrome). Selv om hunden er liten, så er den minst like mye hund som en stor hund og krever tilsvarende respekt.

Siden Yorkshire terrieren er en smart hund, er de lette å trene. Den er sosial, leken og er en kvikk hund som trives i de fleste miljøer. Noen sier også at Yorkshire terrieren er en utmerket vakthund. 

Yorkshire terrieren passer godt å bo i en leilighet. De finner gjerne på aktiviteter innendørs og vil ha det greit uten en gårdsplass. Allikevel trenger disse aktive små hundene en daglig spasertur. Hunden er svært utholdende og elsker tur. Den blir gjerne med deg på turer i skog og på fjellet. På sykkeltur, en joggetur eller gjerne en skitur.  Husk på at rasen er følsom for kulde og foretrekker gjerne varmt klima. De har ikke underpels eller fettlag og blir våte til hudlaget. Er det spesielt kaldt kan du bruke potesokker og dekken. 

Regelmessig stell er nødvendig med Yorkshire terrieren som med andre hunder. Hunden røyter ikke, men slipper litt hår. Gre derfor jevnlig gjennom med en børste. 

Det sies at denne populære hunderasen er hypoallergenisk, så den kan passe bra til folk med allergi. Tenker du å skaffe deg en Yorkshire terrier fordi du er allergisk, så bør du finne ut på forhånd om du tåler den. Snakk gjerne med en oppdretter eller med Norsk Yorkshire Terrier Klubb.

Kommentarer:

Vi setter stor pris på kommentarer og bidrag for å bedre informasjonen om hunderasene. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Dersom du har meldinger til oss, kan du bruke dette skjemaet. Takk for at du bidrar til felles hundeglede og hjelper oss til å bli bedre!