Beskrivelser og opplevelser med Karakachan

Beskrivelse av Karakachan

Karakachan er en hunderase som har sitt opphav fra Bulgaria, og som har vært brukt som gjeterhund i mange århundrer. Den er en stor og kraftig hund med en imponerende størrelse og et distinkt utseende.

Karakachan-hunder har en tykk, pelsaktig frakk som kan være hvit, sort, grå eller brun, og den har vanligvis markeringer i ansiktet og på kroppen. Hodet er stort og massivt, med en bred snute og hengende ører. Kroppen er muskuløs og kraftig, og den har sterke bein og store poter.

Som gjeterhund er Karakachan kjent for å være tøff, intelligent og lojal. Den har en naturlig beskyttelsesinstinkt og vil være veldig forsiktig med å beskytte sin eier og eiendom. Til tross for sin størrelse er Karakachan også en aktiv hund og kan være ganske leken og energisk.

Karakachan-hunden krever mye plass og aktivitet, og den er best egnet for en erfaren hundeier som kan gi den den fysiske og mentale stimuleringen den trenger. Med riktig trening og sosialisering kan Karakachan være en fantastisk følgesvenn og en pålitelig vakt- og gjeterhund.

Bilder av Karakachan

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Karakachan, nr 7273. Bilde av Karakachan, nr 7276. Bilde av Karakachan, nr 7268. Bilde av Karakachan, nr 7270. Bilde av Karakachan, nr 7277. Bilde av Karakachan, nr 7265. Bilde av Karakachan, nr 7263. Bilde av Karakachan, nr 7267. Bilde av Karakachan, nr 7262. Bilde av Karakachan, nr 7275. Bilde av Karakachan, nr 7261. Bilde av Karakachan, nr 7266. Bilde av Karakachan, nr 7264. Bilde av Karakachan, nr 7272. Bilde av Karakachan, nr 7269. Bilde av Karakachan, nr 7271. Bilde av Karakachan, nr 7274.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Karakachan, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Karakachan kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Karakachan:

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 40–55 kg
Tispe: 30–45 kg

Høyde (cm):

Hann: 63–75 cm
Tispe: 60–69 cm

Farge(r):

Tofarget eller tricolor, med flekker

Pelslengde:

Kort eller lang

Pels:

Tett med mye underull

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye