Beskrivelser og opplevelser med Bedouin gjeterhund

Beskrivelse av Bedouin gjeterhund

Bedouin gjeterhund er en mellomstor hunderase som har sin opprinnelse i Midtøsten og spesielt i Beduin-samfunnene i Saudi-Arabia, Jordan og Syria. Rasen er også kjent som Arabisk gjeterhund, Saluki, eller Persisk mynde.

Bedouin gjeterhunden er en vakker og slank hund med lang, silkeaktig pels som kan være av forskjellige farger, inkludert hvit, krem, rød og sort. Den har en smal, lang hode og store, mørke øyne som gir den et intelligent og verdig utseende. Hunden er også kjent for å ha lange, tynne ben som gjør at den kan løpe raskt og effektivt over lange avstander.

Som navnet antyder, er Bedouin gjeterhunden en arbeidshund som tradisjonelt har blitt brukt til å jakte på småvilt og hjelpe beduinene med å drive sauer og geiter. Hunden er kjent for å være svært lojal mot sin eier og har en rolig og avbalansert personlighet. Den kan være litt reservert mot fremmede, men er vanligvis vennlig og imøtekommende overfor mennesker og andre dyr.

Bedouin gjeterhunden er en aktiv rase som trenger mye mosjon og stimulering for å trives. De liker å løpe og jakte, så det er viktig å gi dem tilstrekkelig med trening og sosialisering fra en tidlig alder. De er også svært intelligente og lærer raskt, så det kan være lurt å gi dem mentale utfordringer og oppgaver for å holde dem stimulert.

Til tross for sin lange historie som en arbeidshund og jakthund, er Bedouin gjeterhunden også en flott følgesvenn og familiehund. De er svært hengivne og lojale mot sin familie, og elsker å tilbringe tid med dem. Imidlertid, på grunn av deres høye jaktinstinkter, kan de ha en tendens til å jage mindre dyr som katter eller små hunder, så det kan være lurt å holde dem under oppsikt når de er ute.

Bilder av Bedouin-gjeterhund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Bedouin-gjeterhund, nr 6834.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Bedouin-gjeterhund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Bedouin-gjeterhund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Bedouin-gjeterhund:

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 56-66cm
Tispe: 50-58 cm

Farge(r):

Mange varianter

Pelslengde:

Halv langt

Pels:

Tett

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Svært aktiv