Beskrivelser og opplevelser med Pudelpointer

Beskrivelse av Pudelpointer

Pudelpointer er en hunderase som stammer fra Tyskland og er kjent for sin allsidighet og sine gode jaktegenskaper. Denne rasen er resultatet av en krysning mellom en pudel og en engelsk pointer, og den har arvet det beste fra begge foreldrene.

Pudelpointer er en mellomstor hund med en gjennomsnittlig høyde på mellom 55 og 68 cm, og en vekt på mellom 20 og 32 kg. Den har en tykk og bølget pels som kommer i fargene brun, sort og hvit, og den krever jevnlig stell for å holde seg sunn og pen.

Pudelpointer er en intelligent og lærevillig hund, som gjør den til en utmerket følgesvenn og jakthund. Den er en god apporterende hund både på land og i vann, og den har også en utmerket luktesans som gjør den i stand til å spore opp bytte på lang avstand. Pudelpointer er også kjent for sin utholdenhet og evne til å jobbe i lange perioder uten å bli trett.

Pudelpointer er en lojal og hengiven hund som elsker å være sammen med menneskene sine. Den er også vennlig mot fremmede, men kan være reservert i begynnelsen. Pudelpointer egner seg godt som familiehund, så lenge den får nok mosjon og mental stimulering hver dag. Den trives også godt med å jobbe, og kan derfor også egne seg som tjenestehund eller i ulike former for hundesport.

Bilder av Pudelpointer

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Pudelpointer, nr 4241. Bilde av Pudelpointer, nr 4240. Bilde av Pudelpointer, nr 4245. Bilde av Pudelpointer, nr 4235. Bilde av Pudelpointer, nr 4246. Bilde av Pudelpointer, nr 4239. Bilde av Pudelpointer, nr 4236. Bilde av Pudelpointer, nr 4247. Bilde av Pudelpointer, nr 4238. Bilde av Pudelpointer, nr 4242. Bilde av Pudelpointer, nr 4243.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Pudelpointer, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Pudelpointer kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Pudelpointer:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Stående fuglehunder  (Gruppe 7)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 216

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 20-30kg
Tispe: 20-30kg

Høyde (cm):

Hann: 53-66cm
Tispe: 53-66cm

Farge(r):

Kastanje, brun, svart

Pelslengde:

Kort

Pels:

Hard, stri og tett

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Staende-fuglehunder
...stående fuglehunder, som også kalles pointere, vorstehhunder og i noen grad bracker, er en gruppe hunder som typ...