Beskrivelser og opplevelser med Mittelspitz

Beskrivelse av Mittelspitz

Mittelspitz er en tysk hunderase som tilhører Spitz-familien. Den er en mellomstor rase med en gjennomsnittlig høyde på ca. 30-40 cm og en vekt på rundt 7-10 kg. Mittelspitz har en karakteristisk spisst snute, trekantede ører og en tykk, fluffy pels som kommer i forskjellige farger, inkludert hvit, svart, brun og rød.

Disse hundene er kjent for å være lojale, intelligente og livlige. De er en hengiven rase som trives godt i familiemiljøer, og er spesielt egnet for de som er villige til å gi dem mye oppmerksomhet og trening. Mittelspitz krever en moderat mengde mosjon og kan trives både innendørs og utendørs.

Mittelspitz har et naturlig vaktinstinkt og kan være reservert overfor fremmede, men med riktig sosialisering og trening kan de være veldig vennlige og trygge rundt nye mennesker. Deres intelligens og trenbarhet gjør dem også egnet for hundeaktiviteter som lydighet, agility og andre former for konkurranser.

I tillegg til deres vakre utseende og personlighet, er Mittelspitz også kjent for å være en relativt sunn rase med et gjennomsnittlig levetid på 12-15 år. Som med alle hunderaser, er det viktig å sikre at helsen deres blir tatt vare på med regelmessige veterinærkontroller og god ernæring.

Bilder av Mittelspitz

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Mittelspitz, nr 1198. Bilde av Mittelspitz, nr 1200. Bilde av Mittelspitz, nr 1195. Bilde av Mittelspitz, nr 1197. Bilde av Mittelspitz, nr 1199. Bilde av Mittelspitz, nr 1196.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Mittelspitz, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Mittelspitz kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Mittelspitz:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Andre raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 097

Størrelse:

liten

Vekt (kg):

Høyde (cm):

Hann: 30-38cm
Tispe: 30-38cm

Farge(r):

Flere varianter

Pelslengde:

Langhåret

Pelsstell:

endel

Allergi:

ja

Aktivitet:

endel

Fra DogLex

Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og ana...