Beskrivelser og opplevelser med Finsk Lapphund

Beskrivelse av Finsk Lapphund

Finsk Lapphund er en mellomstor rasehund som opprinnelig kommer fra de arktiske områdene i Finland. Denne rasen har en karakteristisk og gjenkjennelig utseende med sin tykke, fluffy pels og spisse, oppreiste ører.

Finsk Lapphund er en hardfør og allsidig hund som tradisjonelt har blitt brukt som en reindriftshund. Den har en sterk arbeidsvilje og er svært lojal mot sin eier. Disse hundene er kjent for å være lettlærte og lydige, men de kan også være sta og egenrådige.

På grunn av sin vennlige og tillitsfulle natur, passer Finsk Lapphund godt inn i en familiehjem. Den trives spesielt godt med barn og er kjent for å være en god lekekamerat. Finsk Lapphund er også en aktiv hund som trenger regelmessig mosjon og stimulering for å holde seg sunn og lykkelig.

Som mange andre raser kan Finsk Lapphund være utsatt for visse helseproblemer, som for eksempel hoftedysplasi og øyeproblemer. Det er derfor viktig å sørge for at man kjøper en valp fra en ansvarlig oppdretter som tar hensyn til helse og velvære til hundene sine.

Alt i alt er Finsk Lapphund en flott og allsidig rase som passer godt inn i mange forskjellige livsstiler og hjem.

Bilder av Finsk-Lapphund

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2541. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2549. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2539. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2536. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2525. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2537. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2531. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2544. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2545. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2538. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2547. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2534. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2529. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2526. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2540. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2530. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2550. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2548. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2527. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2546. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2532. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2533. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2543. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2542. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2528. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 2535.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Finsk-Lapphund, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Finsk-Lapphund kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Finsk-Lapphund:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Sennenhundene

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 189

Størrelse:

Middels

Vekt (kg):

Hann: 20-22kg
Tispe: 15-19kg

Høyde (cm):

Hann: 46-52 cm
Tispe: 41-47 cm

Farge(r):

Alle farger er tillatt

Pelslengde:

Langt

Pels:

Lang, rett, litt grov

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel

Fra DogLex

Finske-hunderaser
...teorier om hunden i finland en teori er at de finske spisshundene er etterkommere av den såkalte torvhunden,...