Beskrivelser og opplevelser med Basenji

Beskrivelse av Basenji

Basenji er en hunderase med opprinnelse fra Sentral-Afrika, spesielt Kongo. Rasen er kjent for å være en av de eldste hunderasene som eksisterer og har vært brukt til jakt og som følgesvenn i flere tusen år.

Basenjien er en mellomstor hund som har en kort og glatt pels som kan være rødlig, sort, eller trefarget. De har karakteristiske, trekantede ører som står oppreist, og en hale som krøller seg oppover.

En interessant egenskap ved Basenjien er at den ikke bjeffer, men heller lager en slags yodle-lyd som minner om en slags sang. Dette har gjort den populær blant eiere som bor i leiligheter eller andre steder hvor det er begrenset med plass eller hvor det er ønskelig med en hund som ikke bråker så mye.

Basenjien er en intelligent og selvstendig hund som kan være litt sta til tider, men også veldig hengiven til sin eier. De kan være noe reservert mot fremmede, men med riktig sosialisering kan de være veldig vennlige og lekne med både mennesker og andre dyr.

På grunn av sin opprinnelse som en jakthund, har Basenjien et sterkt jaktinstinkt og kan være litt vanskelig å trene når det gjelder lydighet. Men med tålmodighet og positive metoder kan de lære å bli lydige og godt sosialisert.

Alt i alt er Basenji en unik og fascinerende hunderase som passer godt for eiere som liker en aktiv og selvstendig hund med en litt annerledes personlighet.

Bilder av Basenji

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Basenji, nr 1625. Bilde av Basenji, nr 1611. Bilde av Basenji, nr 1619. Bilde av Basenji, nr 1627. Bilde av Basenji, nr 1629. Bilde av Basenji, nr 1630. Bilde av Basenji, nr 1608. Bilde av Basenji, nr 1633. Bilde av Basenji, nr 1626. Bilde av Basenji, nr 1612. Bilde av Basenji, nr 1615. Bilde av Basenji, nr 1613. Bilde av Basenji, nr 1609. Bilde av Basenji, nr 1614. Bilde av Basenji, nr 1617. Bilde av Basenji, nr 1623. Bilde av Basenji, nr 1632. Bilde av Basenji, nr 1610. Bilde av Basenji, nr 1624. Bilde av Basenji, nr 1631. Bilde av Basenji, nr 1616.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Basenji, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Basenji kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.no



Mer informasjon om Basenji:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Spisshunder  (Gruppe 5)
Seksjon:
 Primitive raser

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 043

Størrelse:

Liten

Vekt (kg):

Hann: 9,5-11kg
Tispe: 9,5-11kg

Høyde (cm):

Hann: 40-43cm
Tispe: 40-43cm

Farge(r):

rød, sort, rød og hvir, svart og tan

Pelslengde:

Kort

Pels:

Blank, tilliggende med fin struktur

Pelsstell:

Lite

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Mye

Fra DogLex

Molosser
...molosser er betegnelsen på en gruppe hunder med tung og massiv kroppsbygning. andre ord for molosser er mas...
Pariahunder
...pariahunder (av tamilsk paraiyar, som betyr omstreifende og egentlig refererer til en tamilsk folkegruppe a...
Spisshunder
...spisshund (også kalt spets og spitz) er betegnelsen på en gruppe hunder som deler en rekke morfologiske- og...