Beskrivelser og opplevelser med Ungarsk Kuvasz

Beskrivelse av Ungarsk Kuvasz

Ungarsk Kuvasz er en stor og stolt hunderase med opprinnelse fra Ungarn. Den er kjent for å være en pålitelig og tøff beskytter av både mennesker og eiendom. Kuvasz er en av de eldste hunderasene i Ungarn og har blitt avlet frem for å beskytte husdyr og gårder.

Rasen har en muskuløs kropp med kraftige ben og en bred brystkasse. Pelsen er tykk og dobbel, og kommer i en ren hvit farge. Kuvasz har også en karakteristisk sort nese og mørke øyne som utstråler intelligens og selvsikkerhet.

Disse hundene er intelligente, lojale og uavhengige. De har en naturlig beskytterinstinkt, og vil alltid være på vakt for å beskytte sine eiere og eiendom. På grunn av dette trenger de en erfaren eier som kan gi dem den rette treningen og sosialiseringen.

Ungarsk Kuvasz er en aktiv hunderase som trenger daglig mosjon og stimulering. De elsker å løpe og leke, og vil trives i et hjem med en stor hage eller tilgang til et åpent område hvor de kan utforske og leke.

Alt i alt er Ungarsk Kuvasz en flott hunderase for de som søker en beskyttende, lojal og aktiv følgesvenn som vil være en del av familien.

Bilder av Ungarsk-Kuvasz

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 592. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 582. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 581. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 583. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 578. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 579. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 576. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 588. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 586. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 584. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 590. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 577. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 587. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 585. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 589. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 591. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 580. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 593.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Ungarsk-Kuvasz, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Ungarsk-Kuvasz kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Ungarsk-Kuvasz:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 054

Størrelse:

Gigant

Vekt (kg):

Hann: 48-62 kg
Tispe: 37-50 kg

Høyde (cm):

Hann: 71-76 cm
Tispe: 66-70 cm

Farge(r):

Hvit

Pelslengde:

Lang

Pels:

Tett bølget

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

Endel