Beskrivelser og opplevelser med Sydrussisk Ovtcharka

Beskrivelse av Sydrussisk Ovtcharka

Sørrussisk ovtcharka, også kjent som kaukasisk ovtcharka, er en stor og kraftig hunderase som har sitt opphav i Kaukasusfjellene i Russland. Rasen har blitt brukt som gjeterhund, vakt- og beskyttelseshund i århundrer, og har derfor utviklet et svært beskyttende og territorialt instinkt.

Sørrussisk ovtcharka kan veie opp til 50-70 kilo og bli opptil 75 centimeter høy på skulderen. Den har en kraftig kropp og en tett pels som kommer i farger som hvit, svart, brindle og grå. Ørene er hengende og halen er vanligvis kupert.

Dette er en hund som er lojal og hengiven mot sin eier og familie, men kan være reservert og mistenksom overfor fremmede. Sørrussisk ovtcharka krever en erfaren og konsekvent eier som kan gi den god trening og sosialisering fra tidlig alder. Det er også viktig å gi denne rasen tilstrekkelig med fysisk og mental stimulering.

Sørrussisk ovtcharka er en kraftig og beskyttende hund som passer best til erfarne eiere som kan håndtere dens store størrelse og styrke. Med riktig trening og sosialisering kan denne rasen være en lojal og hengiven følgesvenn og beskytter.

Bilder av Sydrussisk-Ovtcharka

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 520. Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 522. Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 519. Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 521. Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 523.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Sydrussisk-Ovtcharka, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Sydrussisk-Ovtcharka kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Sydrussisk-Ovtcharka:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Bruks-, hyrde- og gjeterhunder  (Gruppe 1)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 326

Vekt (kg):