Beskrivelser og opplevelser med Borzoi

Beskrivelse av Borzoi

Borzoi, også kjent som russisk mynde eller russisk ulvehund, er en stor og majestetisk hunderase med en aristokratisk utstråling. Rasen har en lang og rik historie i Russland, der den ble opprinnelig avlet for jakt på ulv, hare og annet vilt på de store, åpne steppene.

Borzoien er en av de største myndene, med en skulderhøyde på mellom 68 og 82 cm og en vekt på mellom 34 og 48 kg. Den har en slank og muskuløs kropp, med lange og elegante ben som gjør den til en svært rask og smidig løper.

Hodet er langt og smalt, med en lang og buet nese og mandelformede øyne som kan være blå, brune eller grå. Ørene er høye og foldet bakover, og halen er lang og elegant.

Borzoien har en lang og silkeaktig pels som kommer i forskjellige farger, inkludert hvit, rød, gull, grå og svart. Pelsen krever litt stell, men ellers er rasen relativt enkel å ta vare på.

Borzoien er en mild og rolig rase som trives godt som en familiehund. Den er lojal og hengiven mot sine eiere, men kan være reservert mot fremmede. På grunn av sin jaktinstinkt og hastighet, bør Borzoien holdes i bånd når den er ute på tur eller i åpne områder.

Samlet sett er Borzoien en flott rase for de som elsker store og elegante hunder med en sterk jaktinstinkt og en mild og lojal personlighet.

Bilder av Borzoi

Ønsker du å dele dine bilder her så klikk her.

Bilde av Borzoi, nr 8512. Bilde av Borzoi, nr 8511. Bilde av Borzoi, nr 8513. Bilde av Borzoi, nr 5508. Bilde av Borzoi, nr 1880. Bilde av Borzoi, nr 1878. Bilde av Borzoi, nr 8514. Bilde av Borzoi, nr 1879. Bilde av Borzoi, nr 5509. Bilde av Borzoi, nr 5511. Bilde av Borzoi, nr 5501. Bilde av Borzoi, nr 5510. Bilde av Borzoi, nr 8508. Bilde av Borzoi, nr 5512. Bilde av Borzoi, nr 1884. Bilde av Borzoi, nr 5505. Bilde av Borzoi, nr 5500. Bilde av Borzoi, nr 1882. Bilde av Borzoi, nr 5503. Bilde av Borzoi, nr 5513. Bilde av Borzoi, nr 1883. Bilde av Borzoi, nr 5504. Bilde av Borzoi, nr 8510. Bilde av Borzoi, nr 5507. Bilde av Borzoi, nr 5499. Bilde av Borzoi, nr 8509. Bilde av Borzoi, nr 5506. Bilde av Borzoi, nr 1875.

Bildene er lagt inn med tillatelse fra eiere. Mener du et bilde ligger her mot lov om opphavsrett ber vi deg kontakte oss snarest med informasjon om hvilke bilde det gjelder. Vi trenger bildenummeret. Dette finner du i teksten når du klikker på bildet. (F.eks. Bilde av Borzoi, nr 4384.)
Siden bildene ligger her med tillatelse, kan ikke bildene gjenbrukes andre steder. Det er derfor kopirettigheter på bildene.

Hver hund har sine særegenheter og personlighet. Om du har kjennskap til Borzoi kan du derfor ha noen andre erfaringer enn det som kommer frem her. Vi forsøker å beskrive de egenskapene hunden har basert på innspillene vi har fått, og kan kun bli bedre med dine tilbakemeldinger.
Finner du noe som bør endres, så ta kontakt med oss med riktig informasjon og vi skal forsøke å forbedre beskrivelsen.

Les beskrivelser fra andre om rasen:

 Beskrivelse fra Rasehund.noMer informasjon om Borzoi:

Rasestandard FCI / NKK
Gruppe:
 Mynder  (Gruppe 10)
Seksjon:
 Fårehunder

Annerkjent av NKK:
FCI/NKK nummer: 193

Størrelse:

Stor

Vekt (kg):

Hann: 35-40kg
Tispe: 35-40kg

Høyde (cm):

Hann: 80cm
Tispe: 75cm

Farge(r):

Flere kombinasjoner

Pelslengde:

Langt

Pels:

Silkemyk, lett bølget

Pelsstell:

Endel

Allergi:

Ja

Aktivitet:

aktiv

Fra DogLex

Hundens-opprinnelse
...opprinnelsen hundens opprinnelse, eller rettere sagt ulvens utviklig til hund, startet trolig for ca. 60 ...
Mynder
...mynde (av norrønt mjór) betyr smal eller smekker, og er et uttrykk som benyttes for å beskrive en relativt...
Sma-tibetanske-hunderaser
...små tibetanske hunderaser er en liten gruppe tamhunder som tilhører seksjon 5 i fcis gruppe av selskapshun...
Tamhund
...tamhund (canis lupus familiaris), i norge også kalt hund, bisk, bikkje, kjøter og menneskets beste venn, e...